Skip to main content
Αντιδήμαρχοι

Αλεξάκης Χαρίλαος

Από 29 Απριλίου, 20228 Ιουνίου, 2022Χωρίς σχόλια

Βιογραφικό:

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άγιο Νικόλαο. Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Το διάστημα αυτό έχει απασχοληθεί και ως συμβασιούχος σε δημόσιες υπηρεσίες (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου, Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν., Κ.Δ. Εφορία Αρχαιοτήτων).

– Μέλος του ΤΕΕ από το 2007, ενώ έχει διατελέσει Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου του ΤΕΕ/ΤΑΚ το διάστημα 2010-14, με συμμέτοχη σε συνέδρια ημερίδες, στην διοργάνωση εκδηλώσεων και στην οργάνωση ομάδων εργασίας (Παραδοσιακών Οικισμών, ΑμεΑ και Σπιναλόγκα).

– Μέλος της οργανωτικής επιτροπής «Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού» από την πρώτη διοργάνωση και σε όλες τις υπόλοιπες μέχρι και σήμερα.

– Μέλος της ΕΘΟΑΝ με συμμετοχή σε παραστάσεις ενώ έχει διατελέσει γραμματέας της Ομάδας από το 2010 έως το 2012.

– Μέλος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Λασιθίου από το 2012 έως το 2013.

– Μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αγίου Νικολάου (ΔHΚΕΑΝ) από το 2009 έως 2010 υπεύθυνος κινηματογράφου.

– Αντιδήμαρχος του Δήμου Αγίου Νικολάου για δύο συνεχείς εκλογικές περιόδους (από το 2014 έως και σήμερα) με αντικείμενο τον Αθλητισμό – Πολιτισμό και την Ψηφιακή Διακυβέρνηση

– Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ, ενώ διετέλεσε τόσο Πρόεδρος, όσο και μέλος του και κατά την προηγούμενη εκλογική θητεία (2014-2019)

Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Περακάκη, εξίσου ελεύθερη επαγγελματία – λογίστρια κι έχουν δυο κόρες τη Μελίνα και τη Μυρτώ.

Αρμοδιότητες:

  • Την εποπτεία και ευθύνη για θέματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, της διαχείρισης ολικής ποιότητας και ISΟ
  • Την εποπτεία, την ευθύνη και το συντονισμό επί των θεμάτων Διαφάνειας, των διαδικασιών του Δήμου και της λειτουργίας, όπως και των υποχρεώσεων που προκύπτουν από το πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»
  • Την παρακολούθηση και τον έλεγχο της παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης προς τους δημότες και η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων.
  • Την εναρμόνιση του Δήμου με το ισχύον (εθνικό και κοινοτικό) πλαίσιο παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και διαλειτουργικότητας.
  • Την ψηφιακή σύγκλιση και τις υπηρεσίες ΤΠΕ.
  • Τον εκσυγχρονισμό εφαρμογών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε δράσεις και εργαλεία σχετικά με τη βελτίωση της εσωτερικής λειτουργίας του Δήμου αλλά και της εξυπηρέτησης του πολίτη.
  • Σε συνεργασία με το γραφείο τύπου του δημάρχου την εκκίνηση εκστρατειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών σχετικά με τη δυνατότητα χρήσης ηλεκτρονικών υπηρεσιών και εφαρμογών
  • Σε συνεργασία με το νομικό σύμβουλο μεριμνά για την τήρηση του νομοθετικού πλαισίου για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στις συναλλαγές των δημοτών

– Την εποπτεία του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν., στο Δ.Σ. του οποίου, προεδρεύει.

Επικοινωνία:

Τηλ: 6944 845 107

e-mail: halexakis2@gmail.com