Skip to main content
Αντιδήμαρχοι

Φανουράκη Ευαγγελία

Από 4 Μαΐου, 202226 Μαΐου, 2022Χωρίς σχόλια

Βιογραφικό: Γεννήθηκα το 1981 στην Αθήνα, όταν οι γονείς μου πραγματοποιούσαν εκεί την ειδικότητα τους. Το 1988 μετακομίσαμε, στην γενέτειρα της μητέρας μου, τον οικισμό Βρουχά, λόγω του διορισμού της ως Μικροβιολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, ενώ από το 1992 που ο πατέρας μου ξεκίνησε να εργάζεται ως ιδιώτης καρδιολόγος στον Άγιο Νικόλαο, μοιράσαμε με τον αδελφό μου Μάνο, τα μαθητικά μας χρόνια μεταξύ του πατρικού μας, στο Μαυρικιανό Ελούντας και της σχολικής μας ζωής στον Άγιο Νικόλαο.

Είμαι Απόφοιτη του Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής του Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών, κι έχω πραγματοποιήσει Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ιατρική Σχολή Ηρακλείου, στο Πρόγραμμα «Δημόσια Υγεία & Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» με εξειδίκευση στην Επιδημιολογία και αντικείμενο ενδιαφέροντος τη σχέση κοινωνικό- οικονομικό-μορφωτικών παραγόντων στον επιπολασμό των τροχαίων ατυχημάτων στην Κρήτη.

Από το 2008 εργάστηκα στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος και στη συνέχεια στην Τράπεζα Πειραιώς, αποκτώντας τεράστια εμπειρία ζωής αλλά και επαγγελματική τόσο σε θέματα τραπεζικής – ασφαλιστικής αλλά κυρίως σε επενδυτικά προγράμματα που αφορούν στον τουρισμό και στους νέους επιχειρηματίες. Όταν το 2015, κατόπιν ολοκλήρωσης διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, κλήθηκα να αναλάβω την θέση Υγειονομικού Επιθεωρητή στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, δεν μπορούσα παρά να δεχθώ αναβιώνοντας το όραμα που είχα σε όλη τη διάρκεια των σπουδών μου για την Προαγωγή της Δημόσιας Υγείας και την Προστασία του Περιβάλλοντος.

Είμαι μητέρα ενός κοριτσιού δέκα ετών, της Μαρίζας.

Το 2019 εκλέχθηκα πρώτη φορά Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Αγίου Νικολάου κι ανέλαβα θέση Εντεταλμένου Συμβούλου σε θέματα Εθελοντισμού.

Το 2020 κι αφότου έπληξε τον κόσμο η πανδημία του κορωνοιου ο Δήμαρχος με όρισε Συντονίστρια covid-19 του Δήμου Αγίου Νικολάου με ευθύνη τον συντονισμό των δράσεων του Δήμου, την εφαρμογή των πρωτοκόλλων δράσης του Δήμου, την συνεργασία με φορείς Υγείας και την διευκόλυνση των πολιτών στις αρμόδιες υπηρεσίες, στην ενημέρωση και την πρόληψη.

Από τον Σεπτέμβριο του 2021 είμαι Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας, Δημοσίων Σχέσεων και Δημοτικότητας του Δήμου Αγίου Νικολάου με τις εξής αρμοδιότητες:

 1. Τη δημόσια υγεία και υγιεινή
 2. Την παροχή υπηρεσιών σωματικής και ψυχικής υγείας, λ.χ. με δημιουργία δημοτικών και κοινοτικών ιατρείων, κέντρων αγωγής υγείας, υποστήριξης και αποκατάστασης ατόμων με αναπηρία, κέντρων ψυχικής υγείας, συμβουλευτικής στήριξης θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και βίας κατά συνοικούντων προσώπων και κέντρων πρόληψης κατά εξαρτησιογόνων ουσιών κ.λ.π.
 3. Την υλοποίηση προγραμμάτων δημόσιας υγείας και υγιεινής, που οργανώνονται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ή από άλλα Υπουργεία, το κόστος των οποίων βαρύνει απευθείας τον προϋπολογισμό του αντίστοιχου Υπουργείου ή εκτάκτων προγραμμάτων δημόσιας υγείας, που εκτελούνται με έκτακτη χρηματοδότηση, ή προγραμμάτων δημόσιας υγείας
 4. Τη διασφάλιση της ισότητας και της ίσης νομικής και πραγματικής μεταχείρισης των γυναικών σε όλους τους τομείς και την προστασία αυτών όπως και των ανήλικων ατόμων από κάθε μορφή βίας εντός και εκτός οικογένειας
 5. Tη διασφάλιση της ισότητας και της ίσης νομικής και πραγματικής μεταχείρισης των γυναικών σε όλους τους τομείς και την προστασία αυτών όπως και των ανήλικων ατόμων από κάθε μορφή βίας εντός και εκτός οικογένειας
 6. Tην οργάνωση και εποπτεία των εθελοντικών δράσεων στο Δήμο
 7. Σχεδιάζει και εισηγείται τη επικοινωνιακή πολιτική για την προώθηση της αποστολής και των στόχων του Δήμου και αντίστοιχα σχεδιάζει και εισηγείται και προωθεί την εφαρμογή των προγραμμάτων των ενεργειών που είναι απαραίτητες για την υλοποίηση της επικοινωνιακής αυτής πολιτικής.
 8. Οργανώνει και υλοποιεί κάθε είδους εκδηλώσεις του Δήμου (συνέδρια, συνελεύσεις, εορτές κλπ, καθώς και προγράμματα προβολής του έργου και των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος.
 9. Σχεδιάζει, εισηγείται και εφαρμόζει προγράμματα ενημέρωσης των πολιτών για τις επιδιώξεις, στόχους και υπηρεσίες του Δήμου με γενικό στόχο τη δραστηριοποίηση των πολιτών για την προώθηση των τοπικών συμφερόντων.
 10. Παρακολουθεί συστηματικά τα δημοσιεύματα (έντυπα και ηλεκτρονικά) σχετικά με τις δραστηριότητες του Δήμου και ενημερώνει σχετικά τα όργανα διοίκησης και τις υπηρεσίες του Δήμου.
 11. Τηρεί αρχείο των δημοσιεύσεων καθώς και των σχετικών απαντήσεων του Δήμου.
 12. Διαχειρίζεται τις σχέσεις του Δήμου με τον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επιμελείται των δημοσιευμάτων και των δελτίων τύπου του Δήμου.
 13. Επιμελείται των ενημερωτικών εκδόσεων ή εκπομπών του Δήμου στα ΜΜΕ.

Παράλληλα συμμετέχω ως μέλος στον ΟΚΥΔΑΝ, στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, στην Επιτροπή Υγείας και προεδρεύω στην Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων & Εθελοντισμού.

τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948276314

email: fanouraki.eva@gmail.com