Skip to main content
Ποιότητα Ζωής

Εκπαίδευση

Από 27 Μαΐου, 2022Χωρίς σχόλια

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Η δημοτική επιτροπή παιδείας εισηγείται στο δήμαρχο και στο δημοτικό συμβούλιο θέματα σχετικά με την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτ/θμιας εκπ/σης, την κατανομή των πιστώσεων για λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, την ίδρυση, κατάργηση και συγχώνευση σχολείων, και παρακολουθεί την ανέγερση των σχολικών κτιρίων, την επισκευή και συντήρησή τους, καθώς και το έργο των σχολικών επιτροπών.
Εγκρίνει τις αποφάσεις των σχολικών επιτροπών που αναφέρονται στην παραχώρηση των χώρων τους σε τρίτους.
Προτείνει στο Δήμαρχο, για τα σχολικά κτίρια που δεν χρησιμοποιούνται για στέγαση δημοσίων σχολείων, τη χρήση τους για άλλες ανάγκες κοινής ωφέλειας.
Γνωμοδοτεί στο δήμαρχο για τη συστέγαση δημόσιων σχολείων στο ίδιο διδακτήριο, την αποκλειστική χρήση ορισμένων χώρων του διδακτηρίου από κάθε σχολείο, την κοινή χρήση των υπολοίπων χώρων και τις ώρες λειτουργίας κάθε συστεγαζόμενου σχολείου.
Συντάσσει με βάση τις προτάσεις των σχολικών επιτροπών πρόταση προς τον δήμο για το ύψος των δαπανών που απαιτούνται για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων της περιοχής τους.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΑΥΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ (τηλ :6993988889)
Μέλη :

Αλεβιζοπούλου Ευδοκία

Μουντράκη Άννα

Τουτουδάκη Μαρίνα

Σπυροπούλου Αικατερίνη

Τζερεμέ Ελένη

Γαλανάκης Γεώργιος

 

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ 
Οι Σχολικές Επιτροπές αποτελούν Νομικά πρόσωπα όπου σκοπό έχουν:
• Την κατανομή των εγκεκριμένων πιστώσεων για την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων, λαμβάνοντας υπόψη κυρίως των αριθμό μαθητών, τμημάτων και αιθουσών διδασκαλίας, όπως και τη λειτουργία γυμναστηρίων, αιθουσών πολλαπλών χρήσεων, εργαστηρίων, βιβλιοθηκών κλπ, την παλαιότητα των κτιρίων, τις ειδικότερες ανάγκες των σχολικών μονάδων, καθώς και ανάγκες που δημιουργούνται από έκτακτες συνθήκες.
• Την διαχείριση των πιστώσεων που  διατίθενται για την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας των αντίστοιχων σχολείων (θέρμανσης, φωτισμού, ύδρευσης, τηλεφώνου, αγοράς αναλωσίμων υλικών κλπ), την εκτέλεση έργων για την επισκευή και συντήρηση των αντίστοιχων σχολείων και του κάθε είδους εξοπλισμού τους.
• Την  διαχείριση των εσόδων από την ενδεχομένη εκμετάλλευση των σχολικών κυλικείων, καθώς και τη λήψη κάθε άλλου μέτρου που κρίνεται αναγκαίο για τη στήριξη της διοικητικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων.
• Τη  συνεργασία με τη δημοτική αρχή για τη διάθεση διδακτηρίου για άλλες χρήσεις κοινής ωφελείας ή την πραγματοποίηση εκδηλώσεων κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και την οργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων με τη συμμετοχή των μαθητών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Νομικών Προσώπων αποτελείται από 13 μέλη, το οποίο ορίζεται μαζί με τους αναπληρωτές του από το Δημοτικό Συμβούλιο σύμφωνα με τον Ν.3463/2006 και την απόφαση ΥΠΕΣΑΗΔ 8440/24.02.2011 όπου καθορίζονται επίσης οι αρμοδιότητες των Σχολικών Επιτροπών.

Σύμφωνα με το υπ΄αρίθ.1338/16-6-2011-τεύχος β΄ ΦΕΚ και το Ν. 3852 /2010 περί Διοικητικής Μεταρρύθμισης των ΟΤΑ «Καλλικράτης» δημιουργήθηκαν στον Δήμο Αγίου Νικολάου δύο (2)  Σχολικές  Επιτροπές  (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου) μετά  την συγχώνευση των   Σχολικών Επιτροπών που υπήρχαν.

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ  ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΑΣΣΑΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Εmail: smasar58@gmail.com
Tηλ: 6944798668
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΛΥΒΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
Τακτικά Μέλη
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
ΒΙΟΛΕΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΑΚΗΣ AΓΓΕΛΟΣ
ΚΑΡΟΦΥΛΑΚΗ ΧΡΥΣΑ
ΚΑΦΦΕΤΖΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΚΟΥΡΓΙΑΝΤΑΚΗ ΑΝΝΑ – ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΜΠΑΤΖΑΚΗ ΕΥΑΝΘΙΑ
ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΑΝΝΑ
ΠΟΡΓΙΑΖΙΔΟΥ ΗΡΩ
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΟΡΦΑΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Email : vorfan@gmail.com
Τηλ.: 6955391833
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΤΣΑΚΙΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Τακτικά Μέλη
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΝΙΚΌΛΑΟΣ
ΑΤΣΑΛΗ – ΣΓΟΥΡΟΥ ΣΟΝΙΑ
ΒΕΛΕΝΤΖΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΓΑΛΛΟΥ ΜΑΡΙΑ – ΝΑΥΣΙΚΑ
ΚΟΥΤΑΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΡΕΤΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΣΤΡΑΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ