Skip to main content
Δελτία Tύπου

Παραδόθηκαν στους επιμορφούμενους του καταστήματος κράτησης Νεάπολης οι Βεβαιώσεις Παρακαλούθησης των προγραμμάτων του Κ.Δ.Β.Μ

Από 17 Ιουνίου, 2022Χωρίς σχόλια

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα προγράμματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Αγίου Νικολάου για τους κρατούμενους του καταστήματος Νεάπολης, με τίτλο : “Κρατούμενοι – Υποστήριξη Κρατουμένων διάρκειας 25 ωρών (29/11/2021 – 17/01/2022) και“Επικοινωνία στην καθημερινή ζωή (Α1)” διάρκειας 125 ωρών (2/10/2021 – 12/01/2022).

Τα προγράμματα παρακολούθησαν έντεκα (23) κρατούμενοι, οι οποίοι κλήθηκαν να εξοικειωθούν με τεχνικές ιδιαίτερα χρήσιμες τόσο στο πλαίσιο της φυλακής όσο και εκτός από αυτήν, με στόχο την εξασφάλιση καλύτερων προϋποθέσεων στην αγορά εργασίας καθώς και στην ενδυνάμωση της ζωής τους μετά την αποφυλάκιση.

Σε μια λιτή τελετή, που πραγματοποιήθηκε χθες (15/6) στον χώρο της φυλακής, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας – Υπεύθυνος των Κ.Δ.Β.Μ κ. Αντώνης Μαυρής, επέδωσε στους επιμορφούμενους (23 άτομα) τις Βεβαιώσεις Παρακολούθησης, ενώ ευχαριστώντας τον Δ/ντη του καταστήματος κράτησης κ. Δημήτρη Νύκτα, τον φύλακα κ. Μανόλη Χριστοφάκη , τον κ. Κερούλη Κων/νο εκπρόσωπο των κοινωνικών υπηρεσιών του καταστήματος καθώς και την υπεύθυνη υπάλληλο των προγραμμάτων κ. Νεκταρία Μητροπάνου, τόνισε ότι : “Η γνώση αποτελεί δύναμη και δικαίωμα κάθε ανθρώπου καθώς και απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή κοινωνική συμβίωση”.

Να σημειώσουμε ότι το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση”.