Skip to main content
Δελτία Tύπου

Νεοϊδρυθείσες εκπαιδευτικές δομές επαγγελματικής εκπαίδευσης στον Δήμο Αγίου Νικολάου

Από 23 Ιουνίου, 2022Χωρίς σχόλια

Ανακοινώθηκαν χθες από το Υπουργείο Παιδείας, οι νεοϊδρυθείσες εκπαιδευτικές δομές επαγγελματικής εκπαίδευσης στο Λασίθι, μετά την δημοσίευση των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων σε Φ.Ε.Κ.
Η Δημοτική Αρχή Αγίου Νικολάου, πληροφορούμενη το γεγονός, σε σχετική ανακοίνωσή της, τονίζει:
«Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση δεχτήκαμε την ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας, για την ίδρυση και λειτουργία από το νέο σχολικό έτος των παρακάτω εκπαιδευτικών δομών:

α) του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ. Νεάπολης
β) του Εργαστηριακού Κέντρου με έδρα το ΕΠΑ.Λ. Νεάπολης και παράρτημα στο ΕΠΑ.Λ. Αγίου Νικολάου
γ) τον Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων που θα λειτουργήσει στο Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Νεάπολης

Η άριστη συνεργασία με τn Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, αλλά και το αμέριστο ενδιαφέρον του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, όπως και του Γενικού Γραμματέα του ΕΕΚΔΒΜ&Ν κ. Γεώργιο Βούτσινο όλο αυτό το διάστημα, είχε ως αποτέλεσμα την ίδρυση των νέων εκπαιδευτικών δομών που ενδυναμώνουν την Επαγγελματική Εκπαίδευση στον Δήμο συνολικά και αναβαθμίζουν την ιστορική έδρα της Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του νομού μας στη Νεάπολη.

Η κυβέρνηση έχει ήδη προγραμματίσει την χρηματοδότηση των 25 Πρότυπων ΕΠΑ.Λ. (των 6
που ιδρύθηκαν τον Ιούνιο του 2021 και των 19 που ιδρύθηκαν το 2022) από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με το χρηματικό ποσό των 34.107.530,52€, δηλαδή 1.300.000€ περίπου για κάθε Πρότυπο ΕΠΑ.Λ.

Με την ίδρυση Πρότυπου ΕΠΑ.Λ., Εργαστηριακού Κέντρου καθώς και του σύγχρονου Τομέα των Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στον Δήμο μας, απαντάμε στις σύγχρονες επαγγελματικές προκλήσεις, παρέχοντας γνώσεις και δεξιότητες σε σύγχρονους κλάδους υψηλής ζήτησης, και ταυτόχρονα ικανοποιούμε την ανάγκη αναβάθμισης του επιπέδου της επαγγελματικής εκπαίδευσης στον Δήμο μας.»