Skip to main content
Δελτία Tύπου

Χαιρετισμός Δημάρχου Αγίου Νικολάου στην έκθεση φωτογραφίας του Charles Weber

Από 4 Αυγούστου, 2022Χωρίς σχόλια

Με ιδιαίτερη χαρά, καλοσωρίζουμε απόψε στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Νεάπολης, τον σπουδαίο καλλιτέχνη Charles Weber.

Ένα φιλέλληνα φωτογράφο, που μπορεί να γεννήθηκε στην Γενεύη, την πόλη που περιβάλλεται από τις αγέρωχες χιονοστόλιστες βουνοκορφές, την σχεδόν αψεγάδιαστη ρυμοτομία και τον πολιτισμό, αλλά επέλεξε την Κρήτη, ως δεύτερη του πατρίδα, τον τόπο που του έδωσε έμπνευση αλλά και του έδειξε τον δρόμο μιας διαφορετικής ζωής απ αυτήν που είχε συνηθίσει.

Γνωρίζουμε ότι οι φωτογραφίες αναπαριστούν αυστηρά την πραγματικότητα και μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως μέσο καταγραφής, ωστόσο ο ίδιος, όπως διαπιστώνουμε στο έργο του, παίζει με το φως και σκηνοθετεί το θέμα του, προκειμένου να οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Οι εικόνες που απόψε μας παρουσιάζει, αποπνέουν τρυφερότητα, αυθορμητισμό και αίσθημα αγάπης για τον χώρο και τους ανθρώπους του.

Η συλλογή εικονοστάσια που θα φιλοξενηθεί καθ΄ όλη την διάρκεια του Αυγούστου στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο της Νεάπολης, αποτελεί καταγραφή μικρών αρχιτεκτονημάτων, σπαρμένων στις άκρες της ασφάλτου, απομεινάρια θύμησης και ευχαριστίας και αποτυπώνουν κατά τον καλύτερο τρόπο την ομορφιά ενός ταπεινού μνημείου, ακόμα κι αν αυτή δεν είναι εμφανής.

Κ. Weber, ευχόμαστε το επιτυχημένο “ταξίδι” σας, να συνεχιστεί για πολλά ακόμα χρόνια.
Σας ευχαριστούμε θερμά !