Skip to main content
Δελτία Tύπου

Στο 7ο Συνέδριο της ΕΕΔΣΑ συμμετείχε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Βάρδας

Από 2 Οκτωβρίου, 2022Χωρίς σχόλια

Η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) σε συνεργασία με την International Solid Waste Association (ISWA) διοργάνωσαν το 7ο Συνέδριο της ΕΕΔΣΑ με τίτλο «Επιτάχυνση της Μετάβασης στην Κυκλική Οικονομία – Ευκαιρίες & Κίνδυνοι» στις 28 & 29 Σεπτεμβρίου 2022 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Το Συνέδριο, το οποίο παρακολούθησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γιώργος Βάρδας εστίασε στις πρωτοβουλίες και δράσεις επιτάχυνσης της μετάβασης στην κυκλική Οικονομία, στην 4η βιομηχανική επανάσταση, στη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης, στη Διαχείριση των Αποβλήτων, στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ταφής και ειδικότερα στις νέες τεχνολογίες διαχείρισης αποβλήτων, στον Εθνικό και στους Περιφερειακούς σχεδιασμούς διαχείρισης, τον πολεοδομικό σχεδιασμό στην Κυκλική Οικονομία και στα χρηματοδοτικά εργαλεία διαχείρισης αποβλήτων. Ο σημαντικός στόχος που είχε τεθεί για την επικοινωνία μεταξύ των φορέων (δημόσιων και ιδιωτικών) κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα καθώς και η σύνδεση μεταξύ εφαρμοσμένης έρευνας και των επιχειρήσεων και φορέων κρίθηκε επιτυχής.
Σε δήλωση του ο κ. Βάρδας, ανέφερε :
“Η επιθυμία διαρκούς ενημέρωσης σχετικά με το μέλλον στην διαχείριση των αποβλήτων, η διασύνδεση με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς διαχείρισης, αλλά και η ενημέρωση πάνω σε καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε άλλες περιοχές, αποτέλεσαν την αφορμή στο να συμμετάσχω σε αυτό το συνέδριο, κατά το οποίο αποκόμισα άριστες εντυπώσεις. Είναι γνωστό πως η θεωρία με την πράξη διαφέρουν αρκετά, όμως στόχος μας είναι να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι ”.