Skip to main content
Δελτία Tύπου

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΛΟΗΓΟΥ είχε σήμερα ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Από 1 Φεβρουαρίου, 2023Χωρίς σχόλια

Η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Επάνω Μεραμπέλου αναφορικά με τον χώρο, το τοπίο και το ανθρωπογενές περιβάλλον, με στόχο την αναίρεση της πλήρους ερημοποίησης, ή της πιθανής άναρχης αξιοποίησης της περιοχής στο μέλλον, θ΄ αποτελέσει το αντικείμενο Προγραμματικής Σύμβασης που θα υπογραφεί μεταξύ του Δήμου, της Περιφέρειας και της Αναπτυξιακής Εταιρείας “ΠΛΟΗΓΟΣ”, το επόμενο διάστημα, ώστε σε σύντομο χρόνο να δοθεί η δυνατότητα καταγραφής, κωδικοποίησης αλλά και συγκέντρωσης στοιχείων και να ληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες και δράσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δήμο (1/2), παρουσία του Δημάρχου κ. Αντώνη Ζερβού και του προέδρου της Αναπτυξιακής εταιρείας “ΠΛΟΗΓΟΣ” κ. Χάρη Ροδιτάκη, εξετάστηκε η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των φορέων και αξιολογήθηκαν προτάσεις που κατατέθηκαν.
Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, χαρακτήρισε το Επάνω Μεραμπέλο ως ένα ιδιαίτερο πολιτισμικό τοπίο, την ανάπτυξη του οποίου επιδιώκει ο Δήμος προς όφελος κυρίως της ποιότητας της ζωής των δημοτών.
Μάλιστα όπως ανέφερε η ανάπτυξη των περιοχών γύρω από το Μεραμπέλο (Σίσι, Μίλατος, Άγιος Νικόλαος, Ελούντα, Πλάκα), καθιστά αναγκαία την μελέτη σύγχρονων προοπτικών της συγκεκριμένης περιοχής.
“Το Επάνω Μεραμπέλο – δήλωσε χαρακτηριστικά – βρίσκεται κοντά σε περιοχές με μεγάλη οικονομική ανάπτυξη και με την έννοια αυτή, θα πρέπει να υπάρξει σωστός σχεδιασμός αναφορικά με τις δυνατότητες που προκύπτουν από την συνύπαρξη των περιοχών.
Στην παραπάνω συνάντηση, έγινε γνωστό ότι η πρόταση συνεργασίας που θα σταλεί από τον “Πλοηγό” εντός του Φεβρουαρίου, θα κατατεθεί στο Δ.Σ, ώστε να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις αποδοχής ή τροποποίησης και να προκύψουν τα καλύτερα αποτελέσματα για τον Δήμο Αγίου Νικολάου.
Στην συνάντηση παρευρέθηκε επίσης η Δ/ντρια Μελετών & Προγραμματισμού του Δήμου κ. Μαρία Πρατσινάκη.