Skip to main content
Δελτία Tύπου

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου

Συνάντηση με το μέλος κ. Κατσαμπρακάκη Δημήτρη ( Διδάκτωρ Μηχ. Μηχανολόγο του ΕΛΜΕΠΑ) και τους εκπροσώπους της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας, που έχει αναλάβει την μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου, δωρεάν , είχε σήμερα (7/3) ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός και ο Αντιδήμαρχος Μελετών και Έργων κ. Γιάννης Μαρίνος.
Οι ίδιοι νωρίτερα παρουσία και της Δ/ντριας Μελετών και Προγραμματισμού του Δήμου κ. Μαρίας Πρατσινάκη,πραγματοποίησαν αυτοψία στον χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου, ενώ διατύπωσαν τη δέσμευση ότι μέχρι τέλη Απριλίου η μελέτη θα έχει ολοκληρωθεί σε επίπεδο τευχών δημοπράτησης, προκειμένου στη συνέχεια να αναζητηθεί σχετική χρηματοδότηση για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου.
Κατά την παραμονή του κλιμακίου στον Άγιο Νικόλαο, πραγματοποιήθηκε επίσης επίσκεψη στο κολυμβητήριο της πόλης, όπου εξετάστηκε λεπτομερειακά το ζήτημα της ορθολογικής και αποδοτικής ενεργειακής μετάβασης του, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα τοποθέτησης φωτοβολταϊκού πάρκου στο χώρο της Μαρίνας.
Σε δήλωση του ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, μιλώντας για την λειτουργία της συγκεκριμένης κοινότητας, δήλωσε ότι διαφαίνεται η δυνατότητα συνέχισης της συνεργασίας με την Μινώα Ενεργειακή σε σχολεία του Δήμου , αλλά και σε δημοτικά κτίρια προκειμένου να αναβαθμιστούν περιβαλλοντικά .
Εξ άλλου, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Μελετών και Έργων κ. Γιάννης Μαρίνος, η μετάβαση στην νέα εποχή, περνά μέσα από την ενεργειακή αναβάθμιση για την οικοδόμηση ενός ασφαλούς μέλλοντος αξιοποιώντας κάθε δυνατή ευκαιρία από εθνικές ή ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις.
Στην παραπάνω συνάντηση παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Χάρης Αλεξάκης.