Skip to main content
Ανακοινώσεις

Τράπεζα Γης

Από 23 Μαρτίου, 2023Χωρίς σχόλια

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κτιριακές και λοιπές λειτουργικές ανάγκες του, προτίθεται να προχωρήσει στην αναζήτηση και εξαγορά γης με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για να δημιουργήσει τράπεζα γης .
Προς τούτο έλαβε την 04/2023 απόφαση που περιγράφει επακριβώς τα χαρακτηριστικά των ακινήτων που θα αξιολογηθούν και που είναι τα παρακάτω :
‘’Ακίνητα μεγαλύτερα των δέκα (10) στρεμμάτων σε μια ακτίνα του ενός (1) χλμ από τους δύο κόμβους εισόδου που όμως να έχουν πρόσωπο σε υφιστάμενο επαρχιακό ή δημοτικό δρόμο και να μπορούν να αποκτήσουν κυκλοφοριακή σύνδεση στο πρόσωπο με το δρόμο αυτό .
Σαν τέτοια περιοχή θα μπορούσε να είναι ανατολικά του δρόμου προς Κριτσά, από́ τον
κόμβο μέχρι Ρούσα Λίμνη ή από τον κόμβο Κριτσάς μέχρι τον κόμβο Ξηροκάμπου βορειοανατολι-κά από τον ΒΟΑΚ μέχρι τα όρια του σχεδίου πόλης αλλά και ανατολικά του περιφερειακού δρόμου προς Ελούντα από κόμβο Ξηροκάμπου και βόρεια (δηλ. προς τη θάλασσα) ή ακίνητα που έχουν πρόσωπο στο Δημοτικό αυτό δρόμο και είναι δυτικά του δρόμου πάντα σε απόσταση 1χλμ από τον δύο κόμβους .
Οι διαθέτοντες ακίνητα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά μπορούν να υποβάλουν το ενδιαφέρον τους με αίτηση προς τον Δήμο συνοδευόμενη από σχετικό τοπογραφικό .
Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από την αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό με την παραπάνω απόφαση .