Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος / Κουνδούρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίου Νικολάου

29 Ιουνίου, 2022 - 4 Σεπτεμβρίου, 2022

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 2022

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος επιστρέφει! Από την Τετάρτη 29 Ιουνίου έως και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών θα ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους για να υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους φίλους τους, να διαβάσουν παλιές και καινούργιες ιστορίες, να εμπνευστούν, να εξερευνήσουν, να παίξουν με τη φύση, και μέσα από πρωτότυπες δράσεις να ανακαλύψουν νέες διαδρομές ανάγνωσης.

Με κεντρικό σύνθημα «Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!», η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας επανέρχεται με ιδέες και θεματικές που θα μας φέρουν κοντά σε αγαπημένα μας μέρη, πρόσωπα, βιβλία αλλά και στα προσωπικά μας σημεία αναφοράς. Κεντρικός στόχος της φετινής ΚΕ είναι να μετατραπούν οι τοπικές βιβλιοθήκες σε κυψέλες δημιουργικότητας αξιοποιώντας αναγνώστες κάθε ηλικίας και το φυσικό περιβάλλον γύρω από αυτές.

Βασικό βιβλίο αφόρμησης για τα εργαστήρια που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, ένα κείμενο ορόσημο στην ελληνική λογοτεχνία και παιδαγωγική, πάντα επίκαιρο και «ζωντανό». Οι δράσεις συνδέονται με ένα κεφάλαιο/απόσπασμα το οποίο λειτουργεί ως γέφυρα με νεότερη/σύγχρονη βιβλιογραφία, ενώ οι δραστηριότητες αφορούν σε παιχνίδια που θα υλοποιηθούν στη βιβλιοθήκη ή τον περιβάλλοντα χώρο της, βασισμένα σε τέσσερις άξονες: τη φύση, το νερό, τον ουρανό και τον άνθρωπο. Κάθε εργαστήριο θα αποτελεί και μια νέα διαδρομή για τα παιδιά που θα συμμετέχουν. Έτσι διαμορφώνονται λογοτεχνικές διαδρομές, ποιητικές διαδρομές, μουσικές διαδρομές, τοπικές διαδρομές, κ.ά.

Καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2022gr.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ. Διευθυντής ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης.

Η Κουνδούρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίου Νικολάου είναι μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών και συμμετέχει στο καλοκαιρινό παιχνίδι της Ανάγνωσης δημιουργικότητας με τίτλο: «Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!»

Οι διαδρομές που θα οργανώσουμε, ανακαλύψουμε είναι:

1.  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ….ΑΚΟΥΣΕ, ΔΕΣ, ΜΑΘΕ, ΓΕΛΑ!
2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
3. ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
4. ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
5. ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ
6. ΟΡΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
7. ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
8. ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
9. ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤ΄ ΑΣΤΕΡΙΑ
10. ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
11. ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΑΖΙ
12. ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
13. ΧΝΟΥΔΩΤΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
14. ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ
15. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
16. ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
17. ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
18. ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
19. ΠΕΙΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
20. ΦΤΕΡΩΤΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
21. ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Καλούμε όλους εσάς τους εθελοντές που θέλετε να δημιουργήσετε την δικιά σας διαδρομή και να ζήσετε την μαγεία της… να δηλώσετε συμμετοχή.

Στην Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Τηλ: 2841026899 ή στο Email: koundoureiosdimbib@gmail.com

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στο θέμα και την ημερομηνία. Με τη λήξη του προγράμματος θα τιμηθούν οι εθελοντές.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία.

 

Είμαστε εδώ και σας περιμένουμε!

Η υπεύθυνη του προγράμματος

Ειρήνη Δραγασάκη

Λεπτομέρειες

Αρχή:
29 Ιουνίου, 2022
Τέλος:
4 Σεπτεμβρίου, 2022
Ετικέτες Εκδήλωση
, ,

Διοργανωτής

Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής

Χώρος Διεξαγωγής

Κουνδούρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίου Νικολάου
Καπετανάκη 18
Άγιος Νικόλαος, Λασιθίου 72100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
2841026899
Προβολή ιστότοπου Χώρος Διεξαγωγής