Skip to main content
Δελτία Tύπου

Η ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής για τον κόλπο της Ελούντας είναι δεδομένη

Από 11 Ιουνίου, 2018Χωρίς σχόλια


αφίσα


Με αφορμή το δημοσίευμα (10/6/18), που καταχωρήθηκε στην στήλη “Είδα άκουσα” του κρητικού site, Cretalive,  με τον γενικό τίτλο :  Το (ζοφερό) μέλλον ενός κόλπου, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός προέβει στην παρακάτω δήλωση :

 

“Η ευαισθησία της παρούσας δημοτικής Αρχής για τον κόλπο της Ελούντας είναι δεδομένη ! 

Μάλιστα εξαιτίας των αυθαίρετων παρεμβάσεων επί του αιγιαλού που έγιναν στην περιοχή, από την εταιρεία “Καλό Νερό Α.Ε”, σε επιστολή που είχαμε αποστείλει προς τον πρωθυπουργό καθώς και στον Υπουργό Δικαιοσύνης (19/4/16) , ζητήσαμε την προσωπική τους παρέμβαση, δηλώνοντας ότι ο δήμος είναι διατεθειμένος να βοηθήσει στην επαναφορά του χώρου στην πρότερη μορφή του, με αφαίρεση των προσχώσεων που είχαν γίνει το παραπάνω χρονικό διάστημα. 

Δυστυχώς, δεν υπήρξε καμμία ανταπόκριση σ΄ αυτές τις επιστολές. Έτσι λόγω και της αποστελέχωσης και του Λιμεναρχείου, οι έλεγχοι είναι περιορισμένοι και είναι σίγουρο, εάν εξετάσουμε τον κόλπο της Ελούντας θα δούμε ξαφνικά ότι η Κρήτη έχει μεγαλώσει κάμποσα στρέμματα σε βάρος της θάλασσας… “.

Αναφερόμενος στην μελέτη την οποία ανέθεσε η Περιφέρεια Κρήτης – μετά από υπόδειξη του δήμου -στο Ι.Τ.Ε, δήλωσε ότι  γίνεται ακριβώς επειδή υπάρχουν διάφορα ζητήματα (μεγέθη σκαφών που εκτελούν δρομολόγια στην περιοχή, διάβρωση ακτών κ.α) που πρέπει ν΄ αντιμετωπιστούν, ενώ επανέλαβε ότι ήδη έχει ζητηθεί η σύνταξη ενος master plan, προκειμένου να βελτιωθεί η υφιστάμενη κατάσταση στην περιοχή.

Επιπλέον η δημοτική αρχή, έχει αποφασίσει όπως έχει γίνει γνωστό, την σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το ΕΛΚΕΘΕ,  για την ανάδειξη της αχιβάδας στην περιοχή.

Ενδεικτικά παραθέτουμε την επιστολή που απεστάλη στον υπουργό Δικαιοσύνης με θέμα τις κατασκευές επί του αιγιαλού στον κόλπο της Ελούντας.

 

Επιστολή