Skip to main content
Δελτία Tύπου

Αποφασισμένος να κινηθεί νομικά προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα αλλαγής ονόματος νησίδας στην Δ.Κ Βραχασίοου δηλώνει ο Δήμαρχος Αγ. Νικολάου

Από 2 Νοεμβρίου, 20187 Ιουνίου, 2022Χωρίς σχόλια


Αποφασισμένος να κινηθεί νομικά εάν χρειαστεί, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα της αλλαγής ονόματος νησίδας που βρίσκεται στην Δ.Κ Βραχασίου και τον τελευταίο καιρό απέκτησε το όνομα ιδιοκτήτη επιχείρισης που την διαφημίζει on line , είναι ο Δήμος Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Αντώνη Ζερβό.

Όπως έκανε  γνωστό, σε έγγραφο που απέστειλε προς την Υδογραφική Υπηρεσία του Π.Ν η νησίδα της ” Αγίας Βαρβάρας” είναι καταγεγραμένη  στη Χαρτογραφική Βάση Δεδομένων του Θαλάσσιου Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών με την ονομασία “Πελεκάνος” που χρησιμοποιείται από την υπηρεσία στους έντυπους και ηλεκτρονικούς χάρτες που εκδίδει.

Μάλιστα στην απαντητική επιστολή της Υδογραφικής Υπηρεσίας, επισυνάπτεται απόσπασμα google με τις  γεωγραφικές συντεταγμένες της νησίδας, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση, για την αλλαγή ενός τοπωνυμίου, έχει συσταθεί η Εθνική Επτροπή Γεωγραφικών  Ονομάτων που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών στην οποία αναμένεται να υπάρξει άμεσα από τον Δήμο, σχετική ενημέρωση για το θέμα που έχει ανακύψει. 


εγγραφο