Skip to main content
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ 2014-2020 - Ε.Π.Αν.Ε.Κ.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Από 27 Οκτωβρίου, 202027 Σεπτεμβρίου, 2021Χωρίς σχόλια

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ε.Π.Αν.Ε.Κ.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: 208.293,60 € με Φ.Π.Α.

ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 100%: 208.293,60 €

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ: 623/108/Α3/04-02-2019 (ΑΔΑ: ΨΒΥΕ465ΧΙ8-8ΩΘ)

ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΣ – MIS: 5029992

Αντικείμενο της Πράξης αποτελεί η εξασφάλιση της προσβασιμότητας ανθρώπων με κινητικές αναπηρίες ή με περιορισμένη κινητικότητα σε τέσσερις (4) παραλίες του Δήμου Αγίου Νικολάου, συμβάλλοντας στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής αλλά και στην ανάπτυξη τουρισμού ειδικών απαιτήσεων στις παραθαλάσσιες περιοχές και στην προσέλκυση επισκεπτών ατόμων με αναπηρίες καθώς και άλλων εμποδιζόμενων ατόμων. Προβλέπονται κατάλληλες ελαφριές, μη μόνιμες υποδομές (εγκαταστάσεις και πρόσβαση) στον ευρύτερο χώρο των παραλιών κολύμβησης, όσο και στο χώρο κολύμβησης, που αφορούν την ψυχαγωγία και την άθληση ατόμων με κινητικές αναπηρίες ή περιορισμένης κινητικότητας (ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες γυναίκες, άτομα με μειωμένη όραση, κ.λπ.), συνεισφέροντας στην εξυπηρέτηση αλλά και στην άρση της περιθωριοποίησής τους από το κοινωνικό σύνολο.

Με τη βοήθεια συγκεκριμένων κριτήριων επιλέχθηκαν οι παρακάτω τέσσερις (4) δημοτικές παραλίες με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό: Άμμος και Κιτροπλατεία στην πόλη του Αγίου Νικολάου, Σχίσμα Ελούντας και Άγιος Παντελεήμονας Καλού Χωριού. Στις παραλίες αυτές προβλέπεται η δημιουργία των κατάλληλων ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών στον ευρύτερο χώρο των παραλιών κολύμβησης, όσο και στο χώρο κολύμβησης, που αφορούν την ψυχαγωγία και την άθληση ατόμων με κινητικές αναπηρίες ή περιορισμένης κινητικότητας (ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες γυναίκες, άτομα με μειωμένη όραση, κ.λπ.), συνεισφέροντας στην εξυπηρέτηση αλλά και στην άρση της περιθωριοποίησής τους από το κοινωνικό σύνολο. Όλες οι παραλίες που έχουν επιλεγεί είναι εύκολα προσβάσιμες από όλα τα μέσα και εξασφαλίζεται η πρόσβαση από το οδικό δίκτυο σε κάθε σημείο παρέμβασης/παραλία.

Η Πράξη περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση μη μόνιμων διατάξεων για την αυτόνομη πρόσβαση εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα και μη μόνιμων βοηθητικών εγκαταστάσεων όπως:

• Μη μόνιμα, λυόμενα, ξύλινα αποδυτήρια προδιαγραφών για ΑμεΑ

• Μη μόνιμοι φορητοί χώροι υγιεινής (χημική ή βιολογική τουαλέτα) προδιαγραφών για ΑμεΑ

• Χώροι σκίασης/προστασίας των λουόμενων κ.ά.

• Μη μόνιμες βοηθητικές διατάξεις για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα

• Λυόμενοι ξύλινοι διάδρομοι παραλίας για ΑμεΑ

• Επιγραφές σήμανσης (πληροφοριακές πινακίδες)

• Χωροθέτηση-διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης αποκλειστικά για ΑμεΑ

• Σύστημα αντικλεπτικής προστασίας (συναγερμός) (CPV: 35121700-5)

• Σύστημα παρακολούθησης καιρικών συνθηκών παραλίας-Εφαρμογή Τηλεμετρίας

• Δημιουργία ψηφιακού ιστότοπου προσβασιμότητας