Skip to main content
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κινητές μονάδες για εμβολιασμούς θα λειτουργούν στις κοινότητες που δεν διαθέτουν εμβολιαστικά κέντρα σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου

Από 29 Ιουνίου, 20217 Ιουνίου, 2022Χωρίς σχόλια

Η ανησυχία για τον αριθμό των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δ που εντοπίστηκαν στην Κρήτη, η έκτακτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε ( 24/6) με την συμμετοχή των : Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων  κ. Ν. Χαρδαλιά. Καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρη Τσιόρδα, υφυπουργών παρά τω πρωθυπουργώ κ.κ. Άκη Σκέρτσο – Θεόδωρο Λιβάνιο, του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκη καθώς και των δημάρχων του νησιού, κατέδειξαν ως μόνο μέτρο, την ανάγκη επίσπευσης των εμβολιασμών στους κατοίκους του νησιού, για  την ανάσχεση της διασποράς του .

Με αφορμή τις παραπάνω εξελίξεις, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού, πραγματοποιήθηκε σήμερα (29/6) τηλεδιάσκεψη με τους προέδρους των κοινοτήτων κ.κ Εμμ. Μασσάρο (Κριτσάς), Γιάννη Βάρδα (Καλού Χωριού), Κωστή Κυβερνητάκη (Βραχασίου), Γιάννη Δρακωνάκη (Ελούντας), συνεπικουρούμενων από τους : κ.Θωμά Χαριτάκη Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών και Εθελοντισμού, κ.Ευαγγελία Φανουράκη (Εντεταλμένη Σύμβουλο Υγείας Ισότητας Εθελοντισμού – Συντονίστρια Covid 19 του Δήμου), κ. Μανόλη Λεμπίδη Εντεταλμένο Σύμβουλο, κ. Γιώργο Λουκάκη Δ.Σ, κ. Βαγγέλη Μαυρικάκη πρόεδρο ΔΕΥΑΑΝ, κ. Νίκο Αφορδακό πρόεδρο Συνεταιρισμού Κριτσάς, προκειμένου να δοθεί τόσο στους ίδιους αλλά και στους κατοίκους των διαμερισμάτων που εκπροσωπούν, η δυνατότητα ενημέρωσης για την ανάγκη επίσπευσης εμβολιασμών, ιδιαίτερα στις συγκεκριμένες κοινότητες, όπου δεν λειτουργούν εμβολιαστικά κέντρα.

Μάλιστα με  την στήριξη και τον προγραμματισμό που είναι σε θέση να παρέχει ο Δήμος, δίνεται η δυνατότητα στο εξής – κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού – να επισκεφθεί Κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, το συγκεκριμένο γεωγραφικό διαμέρισμα, δίδοντας την δυνατότητα εξυπηρέτησης σε ανθρώπους όλων των ηλικιών, αλλά και σ΄αυτούς που δεν μπορούν να μετακινηθούν στα λειτουργούντα εμβολιαστικά κέντρα.

Σε σχετική δήλωση του,  ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ανέφερε :”  Είναι γνωστό, ότι επιχειρείται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια τις τελευταίες μέρες για να πεισθούν οι κάτοικοι όλων των γεωγραφικών διαμερισμάτων της χώρας και να προχωρήσουν στον εμβολιασμό, “χτίζοντας”  με τον τρόπο αυτό,  “τείχος προστασίας” από την συγκεκριμένη μετάλλαξη. Το μόνο “όπλο” που έχουμε στα χέρια μας σήμερα, είναι ο εμβολιασμός μιας και δεν έχει βρεθεί ακόμα φάρμακο, που θα είναι ικανό ν΄ αντιμετωπίσει την λαίλαπα που έχει ενσκήψει και στην χώρα μας.

Όπως μας έχει ήδη γνωστοποιηθεί, δίδεται η δυνατότητα να υπάρξουν κινητές μονάδες εμβολιασμών, που θα λειτουργήσουν οργανωμένα μιας και η διαχείριση των εμβολίων, υπόκεινται σε  περιορισμούς και θα πρέπει να γίνεται οργανωμένα.

 Για να βοηθήσουμε, όσο το δυνατόν αποτελεσματικά,  ζητήσαμε  από τους προέδρους των μεγάλων κοινοτήτων που δεν λειτουργεί στην περιοχή τους, εμβολιαστικό κέντρο, να συνδράμουν στην κατεύθυνση αυτή, προκειμένου να πεισθούν οι άνθρωποι που διστάζουν ή ακόμα αρνούνται τον εμβολιασμό”.

Να σημειώσουμε ότι, στην παραπάνω συνάντηση προτάθηκε από τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, ν΄ ανοίξει ξανά η γραμμή επικοινωνίας με τους δημότες των παραπάνω περιοχών, παρέχοντας έτσι την δυνατότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος,  ενώ άμεσα,  η Δημοτική Αρχή Αγίου Νικολάου, θα έρθει σε επικοινωνία, με επιχειρηματικές ομάδες (ξενοδόχοι, εστιάτορες, Εργατικό Κέντρο, Επιμελητήριο), στην προσπάθεια που γίνεται Πανελλαδικά, ώστε να ενεργοποιηθεί και να εμβολιαστεί, όσο το δυνατόν περισσότερος πληθυσμός.

Εξ ΄άλλου όπως έκανε γνωστό, ο κ. Ζερβός, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα καταγεγραμμένα στοιχεία,  τόσο στον νομό Λασιθίου, όσο και στον ευρύτερο δήμο του Αγίου Νικολάου, τα ποσοστά εμβολιασμού ξεπερνούν το 50%, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο στόχος των 70 – 75% εμβολιασμένων είναι εφικτός !