Skip to main content
Δήμαρχος

Χαιρετισμός Δημάρχου

Από 22 Σεπτεμβρίου, 20216 Ιουνίου, 2022Χωρίς σχόλια

“Καλώς μας εκοπιάσατε φίλες και φίλοι ομάδι,
Τον τόπο μας να μάθετε που ‘ναι χωρίς ψεγάδι “.

Αγαπητοί επισκέπτες,
Καλώς ήρθατε στην Διαδικτυακή Πύλη του Δήμου Αγίου Νικολάου.
Γνωρίζουμε ότι χρήση του διαδικτύου, αποτελεί πλέον μέσον υλοποίησης διοικητικών πράξεων, ενημέρωσης για τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τους Ο.Τ.Α, αλλά και γενικής πληροφόρησης για τους πολίτες.
Από την πρώτη στιγμή, οι συνεργάτες μου και εγώ, δεσμευτήκαμε για έναν Δήμο ανοιχτό, έναν δήμο που “ακούει” και βρίσκεται κοντά στον πολίτη. Στο πλαίσιο αυτό, προσπαθούμε κάθε μέρα να βελτιώνουμε και να εκσυγχρονίζουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε, ενισχύοντας την διαφάνεια και την επικοινωνία.
Η αναβάθμιση του Διαδικτυακού τόπου αποτελεί για το Δήμο μας, ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση της ουσιαστικής ένταξής του στην Κοινωνία της Πληροφορίας, στην οποία όλοι οι δημότες θα έχουν δυνητικά πρόσβαση στη χρήση των νέων τεχνολογιών, προκειμένου να ενημερώνονται ακόμα πιο γρήγορα και να εξυπηρετούνται καλύτερα.
Οι διαδικτυακοί τόποι του Δήμου μας ‘’υπηρεσιακός’’ και τουριστικός αποτελούν τα μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας με τους δημότες αλλά και με τους επισκέπτες μας παρέχοντας πληροφορίες, e-υπηρεσίες, αλλά και ενημερωτικό υλικό στους παρεπιδημούντες Έλληνες ή αλλοδαπούς για τις ομορφιές του τόπου μας και τις δυνατότητες πρόσβασης σ΄ αυτούς.
Η παρούσα δημοτική αρχή επεδίωξε από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της, την καλύτερη δυνατή χρήση των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας για την εξυπηρέτησή των πολιτών, αναμορφώνοντας συνεχώς τις πλατφόρμες αυτές, ώστε να υπάρχει επίκαιρο υλικό.
Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το καλύτερο, έχοντας ως όραμα έναν Δήμο σύγχρονο, φιλικό και λειτουργικό όπου πρωταγωνιστές θα είναι οι ίδιοι οι δημότες.
Ελπίζω ότι τα σύγχρονα αυτά “εργαλεία’’ να σας είναι χρήσιμα !

Βιογραφικό ΑΝΤΩΝΗ ΖΕΡΒΟΥ

Γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1954 όπου έζησε η οικογένειά του από το 1950 μέχρι το 1958.
Τελείωσε το εξατάξιο γυμνάσιο το 1972 στην Αθήνα και την ίδια χρονιά εισάγεται στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, απ΄ όπου αποφοίτησε το 1977.
Τα μαθητικά χρόνια στον Άγιο Νικόλαο, είχε έντονη αθλητική δραστηριότητα στην κολύμβηση , στον στίβο, στο βόλεϊ και στο μπάσκετ.
Και τα πέντε χρόνια των σπουδών στο ΕΜΠ ήταν υπότροφος του ΙΚΥ.
Το 1980 επιστρέφει στον Άγιο Νικόλαο όπου μέχρι το 2016 διατηρεί Ιδιωτικό Τεχνικό Γραφείο ( μελέτες και έργα ιδιωτικά και δημόσια ) και αναπτύσσει έντονη δράση στα δημοτικά, πολιτικά και συνδικαλιστικά (ΤΕΕ) δρώμενα.
Το 1989-1990 αναλαμβάνει γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αγίου Νικολάου.
Το 1990 διατέλεσε πρόεδρος της τριμελούς Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου του ΤΕΕ/ΤΑΚ.
Την περίοδο 1993-6ος/1999 είναι πρόεδρος (άμισθος) του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου και συντονιστής της άτυπης Κοινωνικής Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Κρήτης για τον συντονισμό των Κοινωνικών Ιδρυμάτων Κρήτης.
Τις περιόδους 1991-1993 και 2010-2013 είναι μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΑΚ.
Εκλέγεται για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος Αγίου Νικολάου το 1982. Έκτοτε και μέχρι το 2006 – 24 συνεχή έτη – εκλέγεται ανελλιπώς στο Δημοτικό συμβούλιο.
Την περίοδο 1985-1986 εκλέγεται Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου .
Από το 1987-1989 ήταν Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου.
Την τετραετία 1999-2002 εκλέγεται δήμαρχος στον νεοσύστατο Καποδιστριακό Δήμο Αγίου Νικολάου.
Ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του Δικτύου Τουριστικών Δήμων και μέλος της Αμφικτιονίας Αδελφοποιημένων πόλεων της Μεσογείου.
Την δημοτική περίοδο 1999-2002 με ουσιαστική προσπάθεια και συμβολή, ιδρύεται το Τμήμα Χρηματοοικονομικών του ΤΕΙ Κρήτης (ΕΛΜΕΠΑ σήμερα) στον Άγιο Νικόλαο.
Επανεκλέγεται δήμαρχος το 2014, θέση που διατηρεί μέχρι σήμερα (επανεκλέχθηκε το 2019).
Από 2014-2019 ήταν μέλος (Γραμματέας) της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Κρήτης και του Δ.Σ του ΟΑΚ ως εκπρόσωπος της ΠΕΔ.
Από το 1982 μέχρι σήμερα, εκπροσωπώντας τους Ο.Τ.Α ή το ΤΕΕ ,διατέλεσε μέλος πολλών επιτροπών και συμβουλίων (Νομαρχιακό Συμβούλιο Λασιθίου, ΣΧΟΠ Νομού Λασιθίου, Επιτροπή Πολιτισμού της ΚΕΔΚΕ 2002-2006, κ.α.).
Μέλος της ομάδας προετοιμασίας του φακέλου ένταξης της Σπιναλόγκας στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO κατά την 1η φάση της προσπάθειας και βασικός συντελεστής της ολοκλήρωσης της β’ φάσης και της τελικής κατάθεσης του φακέλου στην UNESCO.
Είναι νυμφευμένος με την Αναστασία Μιγάδη και έχει μία κόρη την Αγγελική.

 

Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε επίσης κείμενα από το newsletter.