Skip to main content
Δελτία Tύπου

Υπογραφή Σύμβασης ΒΟΑΚ Ευχαριστήριο Δημάρχου Αγίου Νικολάου

Από 7 Σεπτεμβρίου, 2022Χωρίς σχόλια

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για το πρώτο από τα τρία τμήματα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) από το υπουργείο Υποδομών, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου σε δήλωση του χαρακτηρίζοντας σημαντική την εξέλιξη αυτή, δεδομένου ότι ξεκινάει και επισήμως το μεγαλύτερο οδικό έργο που θα κατασκευαστεί στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια, τόνισε :
“Αποτελεί πράγματι ευτυχή συγκυρία το γεγονός της υπογραφής (5/9) της σύμβασης για την βελτίωση του ΒΟΑΚ από την Νεάπολη στον Άγιο Νικόλαο, έργο προϋπολογισμού 169 εκ. €, ενώ όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, αναμένεται μέχρι τέλος του 2022 να υπογραφεί και η σύμβαση για το έργο Χερσόνησος – Νεάπολη έργο προϋπολογισμού 290 εκ. € . Η παρούσα δημοτική αρχή με την ανάληψη των καθηκόντων της, την 1/9/2014 προχώρησε και επικαιροποίησε την ΑΕΠΟ του έργου, κάτι που έκανε και για το Καλό Χωριό – Γέφυρα Φρουζή και έτσι υπήρξαν ώριμα έργα που υλοποιούνται τώρα . Να σημειώσουμε ότι είναι σχεδόν ώριμο και το έργο της παράκαμψης Παχείας Άμμου .
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, που αυτό το μεγάλο αυτό έργο ξεκινά να υλοποιείται από το Λασίθι για πρώτη φορά .
Ευχαριστούμε τον πρωθυπουργό κ. Κυρ. Μητσοτάκη, τον Υπουργό Υποδομών Αχ. Καραμανλή και τον Υφυπουργό κ. Γ. Καραγιάννη γιατί έμειναν πιστοί στις δεσμεύσεις τους και προχωρούν στην υλοποίηση του έργου . Επίσης τον βουλευτή της Ν.Δ και Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη που ήταν παρών μαζί μας σ’ αυτή την διεκδίκηση .
Επιπλέον θα ήταν σοβαρή παράληψη να μην αναφέρω την σημαντική συμβολή στην πορεία των έργων του ΒΟΑΚ της Δνσης Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ με διευθυντή τον κ. Γιώργο Αγαπάκη και τους συνεργάτες του” .