Skip to main content
Δελτία Tύπου

Εθελοντική Δράση στον Παιδικό Σταθμό της Αμμούδας

Από 2 Φεβρουαρίου, 2024Χωρίς σχόλια

Μια ιδιαίτερα χρήσιμη εθελοντική δράση, πραγματοποιήθηκε σήμερα (1/2), στον παιδικό σταθμό της Αμμούδας, σε συνεργασία με την πρόεδρο του τοπικού σωματείου aplscrete (μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) κ. Έφη Ταβλαδάκη (MD, PhD) παιδίατρο – εντατικολόγο και το Δήμο Αγίου Νικολάου.
Η δράση που απευθυνόταν στο εκπαιδευτικό προσωπικό του Παιδικού Σταθμού, επικεντρώθηκε κυρίως στη βασική υποστήριξη της ζωής και στην αποφυγή της πνιγμονής από ξένο σώμα.
Πρόκειται για ένα βιωματικό σεμινάριο – μία εθελοντική δράση, που συμπεριλαμβάνεται στην Α/θμια Υγεία του Δήμου και περιλαμβάνει το προ νοσοκομειακό και το μετα νοσοκομειακό «κομμάτι» της ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πολιτών, σε επείγουσες καταστάσεις που κινδυνεύει τόσο η ζωή των ίδιων, όσο και της οικογένειας αλλά και του περιβάλλοντος τους, ενημέρωσε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρόληψης, Οργάνωσης και Υποστήριξης της Πρωτοβάθμιας Υγείας του Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Ιωάννης Ρουκουνάκης MD, MSc, που ανέλαβε την σχετική πρωτοβουλία.
Υπάρχει προγραμματισμός – πρόσθεσε – στον τομέα της Α/θμιας Υγείας, προκειμένου, ν΄ αναληφθούν ανάλογες πρωτοβουλίες για την διεξαγωγή βιωματικών εργαστηρίων με στόχο την εκπαίδευση των πολιτών.
Ας μην ξεχνάμε – επεσήμανε – ότι η γνώση είναι δύναμη ! Δίνουμε  την γνώση και οι πολίτες στη συνέχεια, έχουν τη δύναμη να εφαρμόσουν τη γνώση που θ΄ αποκτήσουν.
Στην παραπάνω δράση, συμμετείχε επίσης ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας & Στήριξης ΑΜΕΑ κ. Αντώνης Μαυρής.