Skip to main content
Δελτία Tύπου

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή το “Καρναβάλι της Λίμνης” παρουσιάστηκαν στο κινηματοθέατρο ΡΕΧ

Από 9 Φεβρουαρίου, 2024Χωρίς σχόλια

Το πρόγραμμα του φετινού καρναβαλιού που θα έχει ως θέμα τη θάλασσα, το υγρό στοιχείο και τον κόσμο που συνδέεται μ΄ αυτό, παρουσίασε σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο κινηματοθέατρο REX, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού κ. Μανούσος Πεδιαδίτης.
O κ. Πεδιαδίτης παρουσιάζοντας τις δράσεις του «Καρναβαλιού της Λίμνης», δήλωσε ότι πρόθεση του Δήμου, είναι να προσεγγίσει με τρόπο καλλιτεχνικό τη γιορτή αυτή, δίνοντας την ευκαιρία στους δημότες, αλλά και στους επισκέπτες να διασκεδάσουν, αλλά και να συμμετέχουν ουσιαστικά στα δρώμενα που προγραμματίζονται .
Για το λόγο αυτό με την συνδρομή εθελοντών, επιχειρηματιών στο χώρο της εστίασης και διαμονής, με ανοικτούς όλους τους χώρους πολιτισμού (Ειρηνοδικείο, Δημοτική Πινακοθήκη, κινηματοθέατρο ΡΕΞ) και με την συνδρομή της οργανωτικής επιτροπής, γίνεται προσπάθεια ώστε η συγκεκριμένη διοργάνωση να καθιερωθεί ως θεσμός στον Άγιο Νικόλαο.
Οι εκδηλώσεις της Αποκριάς, θα ξεκινήσουν το Σάββατο 9 Μαρτίου στη Νεάπολη, με το «Κυνήγι του Παιδικού Θησαυρού», ενώ την Κυριακή 10/3 σύμφωνα με το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί Αποκριάτικο πάρτυ με ζωντανή μουσική στο δημοτικού κήπο Νεάπολης- εκδήλωση που θα γίνει σε συνεργασία με το Σύλλογο Νέοι Νεάπολης.
Επίσης το Σάββατο 9 Μαρτίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Ηπειρωτών, θα πραγματοποιηθεί στη Λίμνη Αγίου Νικολάου, εκδήλωση – αναβίωση του εθίμου της «Τζαμάλας».
Το Σάββατο 16 Μαρτίου σε ημερήσια εκδήλωση που προγραμματίζεται στη Λίμνη, θα γίνει διαγωνισμός καπέλου με θέμα ο «κόσμος του νερού», ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας σε διάφορα σημεία της πόλης θα πραγματοποιηθεί η δράση «Βαφόμαστε και κάνουμε παρέλαση με κρουστά στο κέντρο της πόλης».
Την Κυριακή της Αποκριάς 17 Μαρτίου, θα γίνει η παρέλαση των ομάδων με κατάληξη τη Λίμνη, με πλωτό δρώμενο και ειδικό φωτισμό στο χώρο.
Να σημειώσουμε ότι στην συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν η σκηνοθέτης Ζωή Σγουρού που έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση της διοργάνωσης, η ηθοποιός – καλλιτεχνική σύμβουλος Μαριάνθη Μενεγάκη, η Αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού κ. Γεωργία Πολυχρονάκη, καθώς και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Ιωάννα Κριτσωτάκη και Αντώνης Νοτάκης.