Skip to main content
Δελτία Tύπου

Χώρους για τη φιλοξενία των παιδιών μετά το κλείσιμο του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Αμμούδας προτείνει ο Δήμος Αγίου Νικολάου

Από 22 Μαρτίου, 2024Χωρίς σχόλια

Στην αναστολή λειτουργίας του Βρεφονηπιακού σταθμού στη θέση Αμμούδα του Δήμου Αγίου Νικολάου, από 19-04-2024 μέχρι και 14-05-2024,προχωρεί ο Δήμος Αγίου Νικολάου, με απόφαση του Δημάρχου κ. Μανώλη Μενεγάκη, προκειμένου να υλοποιηθούν με ασφάλεια οι απαραίτητες εργασίες για τη βελτίωση των συστημάτων πυρόσβεσης του σταθμού.

Η παραπάνω απόφαση, ήταν απαραίτητο να ληφθεί, δεδομένου ότι αποτελούσε υποχρέωση των Δήμων ανά την Ελλάδα, ήδη από το 2017 – και μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί -δίχως να επιδέχεται άλλη αναβολή, πέραν του σχολικού έτους που διανύουμε (2024). Η μη συμμόρφωση δε, των σταθμών με την καταληκτική ημερομηνία που έχει προβλεφθεί σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, συνεπάγεται ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους.

Στον αύλειο χώρο του σταθμού, προβλέπεται να κατασκευαστεί υπόγεια δεξαμενή νερού χωρητικότητας 30 κ.μ, ενώ θα δημιουργηθεί δίκτυο από μεταλλικές σιδερένιες σωλήνες εντός του κτηρίου. Λόγω του μεγέθους του κτηρίου, οι σωληνώσεις θα είναι μεγάλων διατομών και βάρους και όπως γίνεται κατανοητό, με γνώμονα την ασφάλεια παιδιών και εργαζομένων, προκειμένου να εξαλειφθεί ο κίνδυνος οποιουδήποτε τραυματισμού, θα πρέπει ο σταθμός να παραμείνει κλειστός κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία και η μελλοντική πιστοποίηση του.

Οι παραπάνω εργασίες, προγραμματίστηκαν να υλοποιηθούν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, λόγω των αργιών του Πάσχα – επιπλέον γιατί δεν εκτελούνται εργασίες κατά την περίοδο του Αυγούστου, αλλά και λόγω του κινδύνου να δημιουργηθεί πρόβλημα στην χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, εάν η διακοπή γινόταν σ΄ άλλη χρονική περίοδο..

Συναισθανόμενοι την αναστάτωση που θα προκληθεί στις οικογένειες των παιδιών που δεν διαθέτουν ευέλικτο ωράριο στην εργασία τους, αναζητήσαμε πρόσφορους χώρους που ανήκουν στο Δήμο Αγίου Νικολάου,  που μπορούν να καλύψουν σε ικανοποιητικό βαθμό, τις ανάγκες των βρεφών και των νηπίων, κατά το χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν κλειστές οι δομές του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Αμμούδας.

Το 1/3 περίπου των βρεφών, μπορούν να φιλοξενηθούν από τις 19 Απριλίου, έως και τις 14 Μαΐου 2024, στο Βρεφονηπιακό σταθμό της Κριτσάς. Προτεραιότητα θα δοθεί για τα βρέφη μονογονεϊκών οικογενειών – οικογενειών μισθωτών που εργάζονται και οι δύο γονείς και ΑμεΑ .

Όλα τα νήπια – εάν οι γονείς τους το επιθυμούν – μπορούν να φιλοξενηθούν σε χώρο του κλειστού γυμναστηρίου Αγίου Νικολάου (περιοχή Ξηροκάμπου) ο οποίος θα διαμορφωθεί κατάλληλα, αφού ασφαλιστεί, καθαριστεί και τακτοποιηθεί , για τη φιλοξενία των παιδιών.

Στις προσωρινές αυτές μετακινήσεις βρεφών και παιδιών, θα υπάρξει η αντίστοιχη μετακίνηση βρεφονηπιοκόμων και προσωπικού από το Σταθμό της Αμμούδας για να είναι μαζί τους.

Σε περίπτωση που οι εργασίες ολοκληρωθούν σε συντομότερο χρονικό διάστημα από το προαναφερόμενο, θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση με την ακριβή ημερομηνία επαναλειτουργίας του βρεφονηπιακού σταθμού της Αμμούδας.