Skip to main content
Δελτία Tύπου

Απάντηση της Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Μαρίας Γάλλου στην Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου

Από 1 Απριλίου, 2024Χωρίς σχόλια

Με αφορμή το κάλεσμα της δημοτικής αρχής στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Αγίου Νικολάου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (31/3/24) – δίχως όμως πρότερη συνεννόηση ή συναίνεση και μάλιστα με πρόσκληση πού είχε ήδη σταλεί στα μέλη της – η αντιδήμαρχος Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Σχολικής Στέγης κ. Μαρία Γάλλου  απάντησε με την παρακάτω επιστολή :

Αγαπητοί γονείς,

Καταρχήν θα ήθελα να σας κάνω γνωστό, ότι ενημερώθηκα για την Γενική σας Συνέλευση, προφορικά από την πρόεδρο της Ένωσης κ. Κατερίνα Σπυροπουλου, η οποία πριν μερικές μέρες, επισκέφθηκε το δήμο για να συναντηθεί με έτερο αντιδήμαρχο. Τυχαία, «μπήκα» στο Γραφείο, όπου γινόταν η συνάντηση και τότε με ενημέρωσε για τη Γενική Συνέλευση και με ρώτησε αν θα μπορούσα να παρευρεθώ για μια γνωριμία μαζί σας και ένα χαιρετισμό . Της απάντησα ότι θα το δω και θα μιλήσουμε .

Ευχαριστώ ιδιαίτερα για την πρόσκληση σας η οποία με τιμά, όμως δεν σας κρύβω, ότι με εξέπληξε και μάλιστα με τον τρόπο που είναι γραμμένη , χωρίς ουδεμία πρότερη συνεννόηση μαζί μου.

Θεωρώ πολύ ανορθόδοξο να λαμβάνω πρόσκληση  για τη Γενική σας Συνέλευση η οποία ζητά ουσιαστικά – και έχει ως κεντρικό θέμα – ενημέρωση από την πλευρά του δήμου και από εμένα προσωπικά χωρίς να έχω συναινέσει σε αυτό και χωρίς προηγούμενη συνεννόηση, φέρνοντας μας προ τετελεσμένων γεγονότων.

Το λογικό θα ήταν να έχουμε εμείς, πρώτα ενημέρωση από εσάς για τα θέματα που θεωρείται ως προτεραιότητες και όχι το αντίθετο όπως μας ζητάτε, δεδομένου μάλιστα,  ότι δεν έχουν περάσει ούτε τρεις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων μας.

Στο σύντομο χρονικό αυτό διάστημα, έχουμε ήδη κάνει επισκέψεις σε όλα τα σχολεία του δήμου μας καταγράφοντας αναλυτικά τις κτιριακές ανάγκες και τις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας. Κατά συνέπεια η ενημέρωση από εσάς, θα ήταν χρήσιμη.

 Το 2019 μετά την ανάληψη των καθηκόντων της προηγούμενης δημοτικής αρχής η Ένωση (επί προεδρίας μου) με σχεδόν σύσσωμο το Δ.Σ της, κατέθεσε στον πρώην δήμαρχο τις ανάγκες που είχε καταγράψει. Μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής, διερωτώμαι γιατί ζητάει το Δ. Σ της Ένωσης το αντίθετο ;

Είμαι σίγουρη ότι όλοι γνωρίζετε ότι η κατάσταση στην οποία είχαν περιέλθει τα σχολικά κτίρια όταν τα παραλάβαμε είναι αποκαρδιωτική και ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή όχι μόνο δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία στο σημαντικότατο αυτό τομέα αλλά δεν είχε ούτε καν φροντίσει για τα αυτονόητα!

Παρόλα αυτά, προτεραιότητα μας είναι και θα συνεχίσουν να είναι, τα παιδιά του Δήμου μας, ώστε να αποκτήσουν τα αξιοπρεπή – αλλά πάνω από όλα ασφαλή κτίρια τα οποία δικαιούνται.

Σκοπός μας είναι να υπάρξει ένας σοβαρότατος σχεδιασμός, αναφορικά με το πώς, θα μπορέσουμε ν΄ αντιμετωπίσουμε τα πολλαπλά προβλήματα αλλά και η άμεση αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια των παιδιών μας .

Με στοχευμένες μελέτες, σωστό σχεδιασμό, έγκαιρη πρόβλεψη , αλλά προπάντων με αναζήτησή χρηματοδοτήσεων είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε !

Στο πρώτο τρίμηνο άλλωστε – όπως έχω ενημερώσει και το Δ.Σ – ήδη καταφέραμε :

  1. Να σώσουμε τελευταία στιγμή και με πολύ κόπο τόσο εμείς, όσο και οι υπηρεσίες του Δήμου – την υπό διαφορετικές συνθήκες χαμένη χρηματοδότηση των 800.000 περίπου ευρώ από το «Ταμείο Ανάκαμψης» για το Π.ΕΠΑ.Λ., στην Νεάπολη.
  2. Να απορροφήσουμε τα 140.000 ευρώ για μελέτη του ΕΠΑ.Λ. από την Περιφέρεια τα οποία εξαιτίας απραξίας είχαν παγώσει από το Μάιο του 2023 με κίνδυνο και αυτά να χαθούν.
  3. Να βρούμε λύση για τη στέγη του δημοτικού σχολείου Σισίου, που κινδύνευε με κλείσιμο, αν δεν γινόταν οι απαραίτητες ενέργειες για την άμεση επισκευή της – η οποία επιτέλους θα γίνει, με το κλείσιμο των σχολείων για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Οι πράξεις και όχι τα λόγια είναι ο στόχος της δημοτικής αρχής ! Νιώθω λοιπόν, ότι αυτή η βεβιασμένη αναζήτησή υποσχέσεων και δεσμεύσεων από μέρους σας – μέσω της πρόσκλησης που μου απευθύνατε – την παρούσα στιγμή δεν ωφελεί τον στόχο όλων μας ! Για το λόγο αυτό, μετά λύπης μου δεν δύναται να συμμετέχω στην αποψινή συνάντηση. .

Η ενασχόληση μου με το θέμα της σχολικής στέγης και της παιδείας γενικότερα, είναι γνωστή τα τελευταία χρόνια. Από οποία θέση και αν κλήθηκα να υπηρετήσω, είχα πάντα γνώμονα το καλύτερο για τα παιδιά μας και να είστε σίγουροι ότι και από αυτή τη θέση τον ίδιο γνώμονα έχω. Προσωπικά δεσμεύομαι να συνεχίσω με τον ίδιο ενδιαφέρον και με αμείωτο ζήλο να προωθώ τη συνεχή βελτίωση στον τομέα που έχω αναλάβει .

Η μόνη άλλη δέσμευση που μπορώ να σας δώσω αυτή τη στιγμή, είναι ότι η δημοτική αρχή έχει προτεραιότητα το μείζον θέμα της σχολικής στέγης και θα σας το αποδείξουμε με πράξεις !

Επιθυμούμε την συνεργασία και τη στήριξη σας και περιμένουμε τις προτάσεις σας.

Εν ευθέτω χρόνω θα συναντηθούμε από κοντά, αφού στο πρόγραμμα μας είναι η επαφή μου με κάθε ένα σύλλογο ξεχωριστά έτσι ώστε να υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση και η βέλτιστη συνεργασία.

Θα είμαι πάντα στη διάθεση σας.

Σας ευχαριστώ. Να είστε όλοι καλά

Με εκτίμηση

Μαρία Ναυσικά Γάλλου

Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια βίου Μάθησης & Σχολικής Στέγης