Skip to main content
Δελτία Tύπου

Να συνεχιστεί η αδελφοποίηση με το Δήμο Αγίου Δομετίου πρότεινε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κατά την επίσκεψη του στην Κύπρο

Από 4 Απριλίου, 2024Χωρίς σχόλια

Το Δήμο Αγίου Δομετίου, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Αγίου Νικολάου ( 30/3-2/4) προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική επέτειο της έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ (1955-1959) στο νησί.

Η αντιπροσωπεία που αποτελείτο από τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Μανώλη Μενεγάκη, τους αντιδημάρχους Πολιτισμού – Τουρισμού και Αθλητισμού κ.κ. Μανούσο Πεδιαδίτη και Γεώργιο Ξένο, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Χαρίλαο Αλεξάκη, κ. Άννα Χανιωτάκη, τους Δημοτικούς Υπαλλήλους κ. Καλλιόπη Παγκάλου κ. Καλλιόπη – Ναταλία Παγκάλου και τον κ. Σπύρο Χανιωτάκη, πρώην βετεράνο της Α (35ης) Μοίρας καταδρομών Κύπρου, ο οποίος έλαβε μέρος και πολέμησε το 1974 κατά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Δομετίου καθώς και στη Δοξολογία που πραγματοποιήθηκε (1 Απριλίου) στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Επίσης ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων και παρακολούθησε με τους εκπροσώπους των Δήμων Αγίου Δομετίου – Αγίου Νικολάου – Κορυδαλλού (αδελφοποιημένος Δήμος) την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο, παρουσία σχολείων και οργανωμένων συνόλων.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης των Δημοτικών Συμβουλίων, που έγινε βάσει του πρωτοκόλλου συνεργασίας που υπεγράφη το 1993, τονίστηκαν οι αδελφικοί δεσμοί που συνδέουν τους δήμους, ενώ όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος κ. Μ. Μενεγάκης, εκφράστηκε η βούληση, μετά τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν στον αδελφό δήμο (εντάσσεται στο Δήμο Λευκωσίας) να συνεχιστεί με κάθε θεσμικό τρόπο, η αδελφοποίηση αυτή προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και με γνώμονα την ανάδειξη του εθνικού ζητήματος.

Υπάρχουν – ανέφερε –  πολλά θέματα που δύναται να ενισχύσουν την μέχρι σήμερα συνεργασία στους τομείς : πολιτισμού, αθλητισμού, κοινωνικής πολιτικής, περιβάλλοντος, τεχνολογίας, νέας γενιάς με την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και να εδραιώσουν  ακόμα περισσότερο την αγάπη και την μακροχρόνια φιλία που υπάρχει μεταξύ των δύο Δήμων.