Skip to main content
Δελτία Tύπου

Ο Άγιος Νικόλαος υποδέχεται την Ολυμπιακή φλόγα και συμμετέχει στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Από 10 Απριλίου, 2024Χωρίς σχόλια

Η φλόγα αποτελούσε πάντα αντικείμενο εξέχουσας συμβολικής σημασίας. Επιπλέον, το πέρασμα, κατά την αρχαιότητα, από πόλη σε πόλη για την ανακοίνωση των Αγώνων και η έναρξη της ισχύος της εκεχειρίας είναι ένα γεγονός που συγκινεί ακόμα και σήμερα όλη την ανθρωπότητα. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο της έντονης επιθυμίας για συνένωση των λαών και διατήρηση της ειρήνης στον κόσμο, αποφασίστηκε το 1934 η πραγματοποίηση της λαμπαδηδρομίας ως αναπόσπαστο τμήμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Από τις 16 έως τις 26 Απριλίου η Ολυμπιακή Φλόγα ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα. Περίπου 600 λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα στην Ελληνική Επικράτεια, διανύοντας πάνω από 5000 χιλιόμετρα σε 41 Δήμους και καταλήγοντας στις 26 Απριλίου 2024 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, εκεί όπου αναβίωσαν οι σύγχρονοι Αγώνες.

Η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας σχεδιάστηκε για να ανταποκριθεί σε τέσσερις βασικούς άξονες:

– Να περιηγηθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα, συνδέοντας τα τέσσερα γεωγραφικά άκρα της χώρας, από την Κρήτη έως την Αλεξανδρούπολη και από την Κέρκυρα έως το Καστελόριζο.

– Να προβάλει τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους μας, αναδεικνύοντας τους θησαυρούς της ιστορίας και του πολιτισμού μας

– Να προβάλει τα εμβληματικά τοπία που συνθέτουν την ομορφιά της Ελλάδας .

– Να τονίσει τους προαιώνιους δεσμούς φιλίας Ελλάδας – Γαλλίας.

Σε αυτό το ταξίδι συμπόρευσης ιστορικών διαδρομών και ξακουστών πολιτισμών, συμπεριλαμβάνεται ο Άγιος Νικόλαος Κρήτης, που ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη φλόγα της ελπίδας την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 στις 10:30 στη Λίμνη Αγίου Νικολάου.

Συγκεκριμένα οι αθλητές : κ. Παρασκευή Πλεξίδα, ο κ. Δημήτρης Αλτσιάδης, ο κ. Σπύρος Δαβράδος και ο Φάνης Σηφάκης, που επιλέχθηκαν ως λαμπαδηδρόμοι, θα μεταφέρουν σε ειδική διαδρομή που έχει προγραμματιστεί και θ΄ ανακοινωθεί, τη φλόγα και μαζί το μήνυμα της ειρήνης, της ευγενούς άμιλλας και των ιδανικών του Ολυμπισμού.

Όπως έγινε γνωστό, από την οργανωτική επιτροπή, ο Δήμος Αγίου Νικολάου, προσκάλεσε αθλητές από γειτονικούς στον Άγιο Νικόλαο Δήμους, του προκειμένου να πλαισιώσουν τους λαμπαδηδρόμους, ως συνοδοί.

Επιπλέον ο Δήμος Αγίου Νικολάου στην προσπάθεια προώθησης Αθλητικής, Ολυμπιακής, Παρ ολυμπιακής Παιδείας, της Ιστορίας και των Αξιών του Ολυμπισμού προτείνει στα σχολεία να οργανώσουν δράσεις και εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν οι λαμπαδηδρόμοι που έχουν επιλεγεί καθώς και διακεκριμένοι αθλητές.

Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται οι εκπρόσωποι των σχολείων, να επικοινωνήσουν  με τη γραμματεία του Αθλητικού Οργανισμού στο τηλέφωνο 2841089513 προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση για την ημέρα και την ώρα διεξαγωγής των εκδηλώσεων – ομιλιών, από σήμερα Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 έως και την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024.

Επίσης καλούμε όλους τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων να δώσουν την ευκαιρία στους μαθητές τους να συμμετάσχουν στην ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στη Λίμνη Αγίου Νικολάου (18/4/2024) και να παρακολουθήσουν την πορεία και την γιορτή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας (10:30 – 11:30 π.μ).