Skip to main content
Δελτία Tύπου

Η ενημέρωση σώζει ζωές

Από 12 Απριλίου, 2024Χωρίς σχόλια

«Κοιτάμε  γύρω μας και βλέπουμε πολέμους, πείνα, αρρώστιες, σεισμούς, έντονα καιρικά φαινόμενα, βιομηχανικά ατυχήματα, πυρκαγιές κι ένα σωρό άλλα κακά……. Φταίμε εμείς; Φταίνε οι παππούδες μας; Η κλιματική αλλαγή, η λειψυδρία, η ερημοποίηση έχουν ήδη καταστρέψει τον πλανήτη μας; Μπορούμε να κάνουμε κάτι τώρα;  Μπορούμε να προστατευτούμε και να προστατέψουμε τους αγαπημένους μας; Και αν ναι, πώς; Πόσο ενημερωμένοι είμαστε; Τόσο εμείς όσο και οι συμπολίτες μας;»

Με αυτά τα ερωτήματα  αποφάσισε να ασχοληθεί μια ομάδα παιδιών του 1ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου. Μοίρασαν λοιπόν σε 100 συμπολίτες διαφόρων ηλικιών, ανώνυμα ερωτηματολόγια από την επεξεργασία των οποίων φάνηκε ότι ο κόσμος της πόλης δεν είναι ενημερωμένος για θέματα προστασίας από Φυσικές και Ανθρωπογενείς Καταστροφές.

Ζήτησαν την βοήθεια των ειδικών, δηλαδή την Πολιτική Προστασία του Δήμου Αγίου Νικολάου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Ομάδα Διάσωσης Κρήτης, οι οποίοι πρόθυμα παρείχαν όλη την απαραίτητη ενημέρωση. Και κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, με την βοήθεια των παραπάνω φορέων αποφάσισαν να διοργανώσουν μια εκδήλωση για να ενημερώσουν και τους συμπολίτες τους. Η εκδήλωση αυτή θα γίνει στην πλατεία του Αγίου Νικολάου το Σάββατο 13 Απριλίου 2024. Από τις 10:00πμ μέχρι τις 13:30μμ θα είναι εκεί τα παιδιά του 1ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου, εκπρόσωποι από την Πυροσβεστική, την Πολιτική Προστασία και την Ομάδα Διάσωσης Κρήτης για να ενημερώσουν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις του κόσμου. Γιατί η προετοιμασία, η ενημέρωση και η εκπαίδευση μπορεί να σώσει ζωές!

Η δραστηριότητα της ομάδας φαίνεται στην ιστοσελίδα:

https://kostaskatrinakis.wixsite.com/natural-disasters