Skip to main content
Δελτία Tύπου

Οι τέσσερις Λαμπαδηδρόμοι που θα παραλάβουν την Ολυμπιακή Φλόγα στον Άγιο Νικόλαο

Από 15 Απριλίου, 2024Χωρίς σχόλια

Ο Άγιος Νικόλαος, για ακόμη μία φορά, έχει την ιδιαίτερη τιμή να συγκαταλέγεται στις 41 πόλεις που θα φιλοξενήσουν το φως του Ολυμπισμού κατά το ταξίδι του στην Ελληνική Επικράτεια, μέχρι να παραδοθεί στη γαλλική αποστολή και να ταξιδέψει στο Παρίσι για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, τέσσερις αθλητές με Ολυμπιακές, παγκόσμιες, πανευρωπαϊκές και πανελλήνιες διακρίσεις θα παραλάβουν την Ολυμπιακή Φλόγα και θα συμμετέχουν στην τελετή υποδοχής του συμβόλου της οικουμενικότητας, της ελπίδας και της ειρήνης.

Συγκεκριμένα σε εφαρμογή του πρωτοκόλλου και των κριτηρίων επιλογής που έθεσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή οι τέσσερις (4) λαμπαδηδρόμοι που θα παραλάβουν την Ολυμπιακή Φλόγα είναι οι εξής :

Παρασκευή Πλεξίδα : Πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής με Πανελλήνιες διακρίσεις σε ατομικό επίπεδο με την ομάδα του Α.Γ.Σ. Δραπετσώνας από το 1999 έως το 2006. Από το 2006 έως το 2008 μέλος της Εθνικής Ομάδας Ανσάμπλ γυναικών συμμετέχοντας σε Παγκόσμια κύπελλα, με κορυφαία διάκριση την 9 η θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Πεκίνο το 2008.

Δημήτρης Αλτσιάδης : αθλητής στίβου στον Ολυμπιακό στα 800μ. και στο μηχανοκίνητο αθλητισμό motocross σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα και διεθνείς αγώνες. Από το 1975 λαμβάνει μέρος σε αγώνες ανοιχτής θαλάσσης (Ιστιοπλοΐα), ενώ από το 1980 συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα με πολλές διακρίσεις μέχρι και σήμερα. Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Συλλόγου Αγίου Νικολάου (από το1995).

Σπύρος Δαβράδος : Διακρίσεις και μετάλλια σε Πανελλήνιους αγώνες όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Μέλος της Εθνικής Ομάδας Κλασικού Αθλητισμού.

Φανούριος Σηφάκης : μέλος Εθνικής Ομάδας Πρακτικής Σκοποβολής Ραβδωτού Τυφεκίου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Σουηδία το 2019, κατακτώντας την ένατη θέση. Πανελληνιονίκης πρακτικής σκοποβολής στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα,2017-2018-2022-2023-2024.Μέλος της Εθνικής Ομάδας πρακτικής σκοποβολής 2024,για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Φιλανδία τον Αύγουστο. Προπονητής σκοποβολής αναγνωρισμένος από την Γ.Γ.Α. και εκπαιδευτής με Διεθνές αναγνωρισμένο δίπλωμα. Πρόεδρος του Σκοπευτικού Ομίλου Αγίου  Νικολάου (ΣΚΟΑN).

Να σημειώσουμε ότι μετά από πρόσκληση του Δήμου Αγίου Νικολάου τους λαμπαδηδρόμους, θα συνοδεύσουν αθλητές από τους δήμους του νομού Λασιθίου, οι οποίοι επιλέχθηκαν με συγκεκριμένα κριτήρια από τις δημοτικές αρχές.