Skip to main content
Δελτία Tύπου

Η Ευρώπη είναι μια οικογένεια που παρέχει ασφάλεια σε κάθε πρόκληση. Επίσκεψη Κυμπουρόπουλου στο Δήμο Αγίου Νικολάου

Από 10 Μαΐου, 2024Χωρίς σχόλια

 

Το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Μανώλη Μενεγάκη επισκέφτηκε σήμερα το πρωί (9/5), ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος είναι ψυχίατρος, συνιδρυτής του i-Living, του πρώτου ελληνικού οργανισμού ανεξάρτητης διαβίωσης, εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ανεξάρτητη Διαβίωση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην οποία συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος κ. Γ. Αρακαδάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Γ. Ρουκουνάκης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων του Δήμου κ. Μιχάλης Λεμονής, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη διαμόρφωση σχεδίων και πολιτικών, οι οποίες σχετίζονται με τα άτομα με αναπηρίες στην Ελλάδα (προσωπικός βοηθός) και ευρύτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 «Οι ίσες ευκαιρίες για ένταξη των ΑμεΑ στην κοινωνική ζωή του τόπου μας, τίθενται στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων μας» δήλωσε  ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, υπογραμμίζοντας ότι  με πρώτο στοιχείο τον σεβασμό στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρίες, ξεκινήσαμε και θα  συνεχίσουμε να υλοποιούμε έργα και δράσεις (seatrac) με κοινωνικό πρόσημο».

Επιπλέον, έγινε αναφορά στις επικείμενες ευρωεκλογές, για τις οποίες ο Δήμαρχος ευχήθηκε καλή επιτυχία  στον εκ νέου υποψήφιο ευρωβουλευτή, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ιδιαίτερα στους τομείς που δραστηριοποιείται, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας χρειάζεται καλούς πρεσβευτές στην Ευρώπη.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος, ανέφερε το πόσο σημαντικό είναι οι πολίτες να βρεθούν στην κάλπη της 9ης Ιουνίου, γιατί οι πολιτικές, οι χρηματοδοτήσεις, τα προγράμματα  της Ευρώπης αφορούν πρωτίστως τους ίδιους .

Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες είναι το επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων στην Ευρώπη και είμαι εδώ για να μπορέσω να μεταφέρω αυτό το μήνυμα», σημείωσε ο κ. Κυμπουρόπουλος, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη είναι μια «οικογένεια» που παρέχει ασφάλεια σε κάθε πρόκληση.