Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, στον Άγιο Νικόλαο πραγματοποιείται αύριο (26/9) η εκδήλωση «Κρητικά Μαγειρέματα του Δρόμου» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.
Πρόκειται για μια γιορτή η οποία έχει πλέον καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς για την ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας και τη στήριξη της αγροδιατροφικής μας κληρονομιάς και είναι αφιερωμένη στην Κρητική γαστρονομία, την οινογνωσία και τα τοπικά προϊόντα.
Το θέμα της διοργάνωσης είναι : «Η Κρητική διατροφή μέσα από σύγχρονες συνταγές» και σε αυτήν συμμετέχουν ξενοδοχεία και εστιατόρια της περιοχής, οινοποιοί, παραγωγοί τοπικών προϊόντων και τυροκόμοι, τοπικοί σύλλογοι, σχολεία, ενώ φέτος για πρώτη φορά εντάσσεται μια νέα δυναμική ενότητα που αφορά σε έναν Γαστρονομικό Διαγωνισμός Νέων Σεφ, Σχολείων, Πολιτιστικών Συλλόγων, Συλλόγων Γυναικών με θέμα: «Γεύσεις Μιραμπέλλου».
Την εκδήλωση πλαισιώνει μουσικά ο Δημήτρης Σγουρός, ενώ συμμετέχει το χορευτικό συγκρότημα Γιαννίκου – Ταμιωλάκη.
Η εκδήλωση αφιερώνεται στην μνήμη του Σπύρου Κοκοτού μιας εμβληματικής προσωπικότητας του ελληνικού τουρισμού που με το όραμα, το έργο και τη δημιουργικότητά του άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ποιοτική αναβάθμιση της τουριστικής προσφοράς της χώρας.
Οργάνωση : Δήμος Αγίου Νικολάου / Συνδιοργάνωση : Περιφέρεια Κρήτης -σε συνεργασία με την «Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης» και την «Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης».
Κιτροπλατεία – Άγιος Νικόλαος
Ώρα : 19:00
Ακολουθεί η παρουσίαση των συμμετεχόντων :