Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Χορός Ψαλτών “Οι Κρήτες Μαΐστορες”

26 Απριλίου @ 20:00 EEST

 

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πέτρας,  διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: «Μελωδούντες και την Ιστόρησιν θεωρούντες, μεγαλύνομεν τα Πάθη Σου» με τον Χορό Ψαλτών «Οι Κρήτες Μαΐστορες».

Τον Χορό Ψαλτών διευθύνει ο Πρωτοψάλτης κ. Αντώνιος Κ. Πλαΐτης, Άρχων Υμνωδός της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Νικόλαο, την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 και ώρα 20:00, στην αίθουσα του Κινηματοθεάτρου REX.

Κατά την εκδήλωση θα ψαλούν ύμνοι της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας, θα αναγνωστούν λογοτεχνικά κείμενα εμπνευσμένα από το νόημα των ημερών, ενώ παράλληλα με τους ψαλμούς, θα προβάλλονται εικόνες της βυζαντινής εκκλησιαστικής τέχνης που θα παρουσιάζουν τους μελωδούμενους ύμνους. Η συλλογή, ψηφιακή επεξεργασία και προβολή των εικόνων γίνεται με την φροντίδα του κ. Χαράλαμπου Τσερκέζη, Λαμπαδάριου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Μηνά Ηρακλείου Κρήτης.

Προλόγηση ύμνων: Χρήστος Σολάκης

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
26 Απριλίου
Ώρα:
20:00 EEST
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτές

Ιερά Μητρόπολις Πέτρας και Χερρονήσου
Δήμος Αγίου Νικολάου

Χώρος Διεξαγωγής

Κινηματοθέατρο REX
Λασθένους και Σφακιανάκη
Αγιος Νικόλαος, Λασιθίου 72150 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Phone
2841082190