Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Κρητικά μαγειρέματα του δρόμου 2023 – Cretan cooking on the road 2023

27 Σεπτεμβρίου, 2023 @ 19:00 - 23:30 EEST

Το μεγαλύτερο κρητικό τραπέζι στήνεται στον Άγιο Νικόλαο, με συντονιστή το Γιάννη Μπαξεβάνη και τη συμμετοχή βραβευμένων σεφ

 

Το μεγαλύτερο τραπέζι κρητικής κουζίνας θα στηθεί την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 σε μια ξεχωριστή γιορτή στη γενέτειρα του κρητικού τουρισμού, τον Άγιο Νικόλαο.

Με το συντονισμό και την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Γιάννη Μπαξεβάνη τα «Κρητικά μαγειρέματα του δρόμου» κρατούν ζωντανή την παράδοση και επιχειρούν ένα μαγευτικό μείγμα με τις νέες τάσεις της ελληνικής κουζίνας.

Με την ενεργή παρουσία και στήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης και την φιλοξενία διακεκριμένων μαγείρων της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ), ο Δήμος Αγίου Νικολάου και η Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργανώνουν για πέμπτη φορά μια ξεχωριστή εμπειρία γευσιγνωστικών απολαύσεων για κάθε επισκέπτη και κάτοικο του Αγίου Νικολάου και της Κρήτης, προκειμένου να τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Φιλοξενούμενοι σεφ: Μανόλης Παπουτσάκης, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Σωτήρης Ευαγγέλου, Γιάννης Λουκάκος, Νανά Γκαμπούρα, Μιλτιάδης Αρμένης, Δημήτρης Ρουσουνέλος, Μυρσίνη Λαμπράκη, Θεόδωρος Παυλίδης, Τάσος Ζησόπουλος, Γιώργος Μακρής, Τάσος Πρωτοψάλτης, Γιάννης Παναγιωτίδης, Μιχάλης Χάσικος, Γιάννης Κορνάρος, Αλέξανδρος Βρύσιας, Χρήστος Λάπας, Christian-Alain Llorca, Laurance Anne-Marie Caverzagny ep. Orengo και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης.

Μαζί τους μαγειρεύουν διακεκριμένοι μάγειρες από τα πολυάριθμα βραβευμένα εστιατόρια των ξενοδοχείων και των εστιατορίων της πόλης του Αγίου Νικολάου και της Ελούντας.

Όλοι οι μάγειρες προετοιμάζονται για να παρουσιάσουν δίπλα από την παραλία της Κιτροπλατείας, πάνω στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, ευφάνταστες μαγειρικές δημιουργίες με αφετηρία τις παραδοσιακές κρητικές γεύσεις, τα υλικά της κρητικής γης και τα παραδοσιακά φαγητά της κρητικής κουζίνας.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν πρωτότυπες συνταγές και «πειραγμένες» παραδοσιακές γεύσεις με μοναδικά υλικά της κρητικής γης, από ένα μεγάλο αριθμό σεφ και τις ομάδες τους, ενώ παράλληλα θα υπάρχει πληθώρα ετικετών των κορυφαίων ελληνικών κρασιών και μια μεγάλη ποικιλία από τον πολυβραβευμένο τα τελευταία χρόνια κρητικό αμπελώνα.

Τα φετινά «Κρητικά μαγειρέματα του δρόμου» θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, στις 7 το απόγευμα και εκτός από τη γευσιγνωσία θα περιλαμβάνουν βραβεύσεις ανθρώπων που έχουν καταγράψει σημαντική και διαχρονική προσφορά στον τοπικό τουρισμό. Συγκεκριμένα θα τιμηθεί για την προσφορά του, ο αείμνηστος Γιάννης Μπρόκος. Ταυτόχρονα θα τιμηθούν οι: Οικογένεια Παναγιώτη και Μαριάννας Σπανού, Μανώλης Κριτσωτάκης, Μαρία Σαράφη, Μαρία Τζώρτζη και Γιώργος Πατσάκης.

 

 

The biggest Cretan table is set up in Agios Nikolaos coordinated by Yiannis Baxevanis and the participation of award-winning chefs

 

The biggest table of Cretan cuisine will be set up on Wednesday, September 27th, 2023 in a special celebration in the birthplace of Cretan tourism, Agios Nikolaos.

With the coordination and inspired guidance of Yiannis Baxevanis, the “Cretan cooking in the road” keeps tradition alive and attempts a magical mix with the new trends of Greek cuisine.

With the active presence and support of the Chefs Club of Crete and the hosting of distinguished chefs of modern Greek cuisine, the Cultural Athletic Organization of Agios Nikolaos Municipality (PAODAN), the Agios Nikolaos Municipality ang the Region of Crete co-organize for the fifth time a special experience of gustatory delights for every visitor and resident of Agios Nikolaos and Crete in general, in order to celebrate World Tourism Day.

Guest chefs: Manolis Papoutsakis, Alexandros Tsiotinis, Sotiris Evangelou, Yannis Loukakos, Nana Gamboura, Miltiadis Armenis, Dimitris Rousounelos, Myrsini Lambraki, Theodoros Pavlidis, Tasos Zisopoulos, Giorgos Makris, Tasos Protopsaltis, Yannis Panagiotidis, Michalis Hasikos, Yannis Kornaros, Alexander Vrysias, Christos Lapas, Christian-Alain Llorca, Laurance Anne-Marie Caverzagny ep. Orengo and the Chefs Club of Crete.

Together with them, distinguished chefs from the numerous award-winning restaurants of the hotels and restaurants of the city of Agios Nikolaos and the village of Elounda will cook.

All the cooks are preparing to present next to the beach of Kitroplatia, on the sea front of the city, imaginative culinary creations based on the traditional Cretan flavors, the ingredients of the Cretan land and the traditional foods of the Cretan cuisine.

Visitors will be able to try original recipes and “teased” traditional flavors with unique ingredients of the Cretan land, from a great number of chefs and their teams, while at the same time there will be dozens of labels of the top Greek wines and a wide variety from the Cretan vineyard, which has won many awards in recent years.

This year’s “Cretan cooking in the road ” will take place on Wednesday, September 27th, 2023 at 7 pm and in addition to the tasting, will also include awards to people who have recorded a significant and timeless contribution to local tourism. Specifically, the late Yiannis Brokos will be honored for his contribution. At the same time, the following will be honored: Family of Panagiotis and Marianna Spanou, Manolis Kritsotakis, Maria Sarafi, Maria Tzortzi and Giorgos Patsakis.

 

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
27 Σεπτεμβρίου, 2023
Ώρα:
19:00 - 23:30 EEST
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτές

ΠΑΟΔΑΝ
Δήμος Αγίου Νικολάου
Περιφέρεια Κρήτης

Χώρος Διεξαγωγής

Παραλία Κιτροπλατείας
Άγιος Νικόλαος
Άγιος Νικόλαος, Λασιθίου 72100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google