Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Το “Καρναβάλι της Λίμνης” Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Άγιο Νικόλαο

16 Φεβρουαρίου - 17 Φεβρουαρίου

 

Σ΄ ένα σημείο ορόσημο της πόλης – σε μικρή όαση στο κέντρο της, που συναρπάζει τον επισκέπτη με την ομορφιά, τους μύθους και τις ιστορίες που την περιβάλουν : στη Λίμνη  Αγίου Νικολάου, θα πραγματοποιηθεί φέτος το καρναβάλι του Δήμου.
Για δυο ημέρες (16,17/3), το τοπόσημο αυτό, αποκτά μια άλλη φυσιογνωμία κι αναδεικνύει ότι το αυθεντικό, είναι και τέχνη!
Το «Καρναβάλι της Λίμνης», θα δώσει φέτος την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τον πανέμορφο αυτό τόπο, ξετυλίγοντας με τις δράσεις που θ΄ αναληφθούν, το ιστορικό του αφήγημα, που επιβεβαιώνει τη μοναδικότητα του.
Tο Σάββατο 16 Μαρτίου 2024, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, θα οργανωθούν διαγωνισμοί κατασκευών (μάσκας) με θέμα το «Βυθό της Λίμνης» και ανάλογα έπαθλα, ενώ την Κυριακή 17/3, θα πραγματοποιηθεί η καρναβαλική παρέλαση σ΄ όλο το παραλιακό μέτωπο της πόλης (Λιμάνι, Λιμεναρχείο, Κιτροπλατεία, Λίμνη), με τη συνοδεία κρουστών και χάλκινων μουσικών οργάνων και ανάλογων δρώμενων στη διαδρομή (παραδοσιακά ξύλινα καΐκια, ειδικός φωτισμός), ενώ η γιορτή θα ολοκληρωθεί με μια μεγάλη μουσική διοργάνωση στο χώρο της Λίμνης.
Αποκριάτικες όμως εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν και στη γειτονική Νεάπολη 9 και 10 Μαρτίου, με το «Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού», ευφάνταστα δρώμενα και αποκριάτικο πάρτι, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Νέων» Νεάπολης και συλλογικούς φορείς  .
Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται, όλοι οι χώροι πολιτισμού (κινηματοθέατρο REX, Δημοτική Πινακοθήκη, Ειρηνοδικείο) θα είναι ανοικτοί για το κοινό, φιλοξενώντας κατασκευές παιδιών από τα σχολεία της πόλης, ενώ στο κινηματοθέατρο REX Αγίου Νικολάου – σε ώρες που θ΄ ανακοινωθούν – θα προβάλλονται ταινίες με θέμα το υγρό στοιχείο που περιβάλλει το δήμο : το Νερό !

Λεπτομέρειες

Αρχή:
16 Φεβρουαρίου
Τέλος:
17 Φεβρουαρίου
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Δήμος Αγίου Νικολάου
Phone
2841340100
Email
info@agiosnikolaos.gr
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής

Χώρος Διεξαγωγής

Λίμνη Αγίου Νικολάου
Άγιος Νικόλαος
Άγιος Νικόλαος, Λασιθίου Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Προβολή ιστότοπου Χώρος Διεξαγωγής